Informatii utile despre videointerfoane

Informatii utile despre videointerfoane

 

Noile vile construite in prezent sunt prevazute cu sisteme de supraveghere pentru monitorizarea intregii proprietati. Siguranta casei este un subiect fierbinte, iar solutii exista pentru orice buget. Mai mult decat atat, in completarea monitorizarii prin camere de supraveghere au capatat un loc fruntas si sistemele de videointerfoane. Instalarea unei videointerfon are numeroase avantaje. In plus, inca din faza de proiectare a casei se pot trage cablurile care vor conecta ulterior cele doua componente ale unui interfon video.

Pe langa securitatea persoanelor aflate in casa, videointerfoanele au si un alt rol, acela de a facilita comunicarea cu cei aflati afara, fara a fi necesar sa va deplasati la poarta. Acest lucru este cu atat mai important pentru cei care se bucura si de o curte. Imaginati-va ca locuiti intr-o casa, aveti o gradina de jur imprejur, iar poarta se afla la circa 10-20m de usa casei. In lipsa unui interfon sunteti nevoit sa mergeti pana la poarta pentru a permite accesul unui vizitator. Solutia eleganta este instalarea unui sistem care sa va scape de acest inconvenient. Pe de alta parte, nu toti cei care se afla la poarta trebuie sa si intre in casa. Cu ajutorul videointerfonului vedeti rapid cine este afara si decideti daca deblocati accesul pentru a intra sau nu in casa. De asemenea, rezolvati cu usurinta diverse solicitari venite din partea curierilor sau personalului ce reprezinta firme de utilitati fara a avea contact direct cu acestia.

Sunt multe persoane care nu stiu exact ce sunt aceste videointerfoane si care este modul lor de functionare. Asa cum spune si numele, videointerfoanele sunt niste interfoane video. Interfoanele sunt sistemele intalnite la majoritatea blocurilor de locuinte, acele echipamente care permit apelarea unui apartament prin tastarea unui cod, precum si accesul in bloc pe baza unei cartele.

Deosebirea dintre un simplu interfon si un videointerfon este ca cel din urma dispune de un monitor instalat in interiorul locuintei prin intermediul caruia se vede cine se afla la poarta. De asemenea, postul exterior, cel instalat la poarta, are incorporata o camera ce permite transmiterea imaginii catre monitor. Prin urmare, videointerfonul este sistemul format din monitor pentru interior si post exterior sau camera exterioara ce se monteaza la poarta. Pentru punerea in functiune a unui astfel de sistem veti mai avea nevoie de conectori si alimentator, care sunt de regula inclusi intr-un kit, dar si de cabluri. Cablurile se cumpara separat, intrucat distanta dintre postul interior si cel exterior difera de la o locuinta la alta.

O alternativa la sistemele clasice, cablate, ar fi cunoscutele interfoane video wireless. Principalul avantaj este redat chiar din denumire, nu necesita cabluri suplimentare in afara alimentarii. Cu toate acestea, sunt destul de sensibile, iar achizitia unui astfel de sistem este recomandata pentru distante foarte mici, de maxim 40M. O distanta prea mare intre componente, precum si existenta mai multor pereti vor creste riscul de pierdere a semnalui, implicit de lipsa de comunicare dintre monitor si camera exterioara.

Sunt numeroase marci de videointerfoane de incredere care si-au dovedit fiabilitatea in timp. Daca sunteti in cautarea unui sistem de videointerfonie va trebui sa va decideti asupra unor aspecte ce tin de usurinta in operare. De pilda, pentru interior exista monitoare ce pornesc de la 4.3” si ajung pana la 10”. Cele mai comune monitoare au 7”, fiind suficient de mari pentru a distinge fara probleme cine este la poarta si suficient de discrete pentru a nu iesi in evidenta intr-o casa. In plus puteti opta pentru diferite variante de culori, alb, negru sau gri. Alegeti modelul care se incadreaza cel mai bine in arhitectura casei.

Unele monitoare suporta inregistrare sau captare imagini si stocare pe un card atasat. Pe langa functia de deblocare a portii, includ multiple optiuni de reglare a imaginii, de selectare a melodiei sau de monitorizare.

In functie de model si fabricant, postul pentru exterior este realizat fie din metal, fie dintr-un plastic dur. Orice model ati alege, tineti cont ca este construit pentru a functiona oricand, indiferent de conditiile meteo. In plus este prevazut cu leduri IR, ceea ce faciliteaza vizibilitatea pe timpul noptii. Un aspect foarte important este legat de modul de deblocare a portii. Sunt variante prin care deblocati yalla folosind cheia, alte variante care includ control acces. Daca optati pentru aceasta varianta, atunci postul exterior are incorporat cititor de card si prin simpla apropiere a tagului de camera veti debloca poarta. Alte modele mai evoluate sunt prevazute cu cititor cu amprenta si/sau tastatura cu cod de acces.

In magazinul online www.1CCTV.ro veti intalni o gama variata de videointerfoane de la cei mai cunoscuti producatori. Alegeti modelul care se incadreaza corespunzator in locuinta dumneavoastra. In plus, in functie de numarul de posturi interioare si exterioare de care aveti nevoie, selectati varianta care indeplineste cerintele urmarite.