Inteligenta emotionala la locul de munca

Inteligenta emotionala la locul de munca

Inteligenta emotionala la locul de munca

Foto: TheWoman.ro

Conceptul de „inteligenta emotionala” a devenit atat de mult folosit in toate mediile, mai mult decat atat, este identificat ca fiind una dintre abilitatile cheie pentru profesiile viitorului, indeosebi pentru cele manageriale.

Raportandu-ma la ultimii 3 ani de experienta profesionala, consider ca acest concept umbrela, prin subcomponentele sale integreaza tot ceea ce tine de echilibru, bun tonus emotional si mental, asertivitate, initiativa, spirit de echipa, incredere, randament, evolutie, gasirea de solutii si gestionarea momentelor de criza.

 

De ce e important sa cultivam IE?


As spune ca este esential, pentru ca doar prin integrarea IE vei ajunge sa performezi, sa manifesti potentialul tau profesional, vei putea sa urmaresti etapa cu etapa momentul in care te afli si sa te bucuri de fiecare etapa, fara a pune presiune pe tine.

IE te ajuta in primul rand sa ramai focusat in prezent, sa lucrezi la obiectivele de astazi, sa iei fiecare experienta in sine, fiind convins(a) ca vei putea gestiona cu brio, urmarindu-le in acelasi timp pe cele stabilite pentru termen mediu si lung.

IE ne poate fi de mare ajutor mai ales cand lucram intr-o echipa mixta, ca valori, principii, cand exista chiar si mari diferente de varsta, reprezentand acel liant de legatura, daca si ceilalti membri au dezvoltata aceasta componenta.

IE tine intr-o mare masura de autocontrol, o buna gestionare a emotiilor mai ales in momentele de criza, ne ajuta sa interpretam si sa redam autentic trairile noastre dar intr-o modalitate care sa nu ii lezeze pe ceilalti. Cunoscand propriile noastre vulnerabilitati emotionale si lucrand la ele, vom reusi in timp sa dezvoltam relatii armonioase bazate pe respect, autenticitate si transparenta.

Doar un climat securizant, sanatos din punct de vedere emotional va permite punerea in miscare a potentialului creativ al unui angajat, aptitudinal si caracterial, pe langa remuneratia fireasca.

Citeste continuarea pe www.thewoman.ro!

Friday, 23-August-2019
Autor: TheWoman.ro

Recomandari RisCo: