Invata sa tastezi mai rapid cu jocuri si aplicatii interactive!

Invata sa tastezi mai rapid cu jocuri si aplicatii interactive!

Invata sa tastezi mai rapid cu jocuri si aplicatii interactive!

Foto: RisCo

La scoala, elevii invata sa scrie de mana, dar in zilele noastre scrierea de mana este oarecum depasita. Tehnologia moderna care a luat cu asalt secolul XXI a deschis calea pentru o altfel de scriere, si anume tastarea. Rareori mai folosim creion sau pix, atat in viata personala, cat mai ales in cea profesionala.

Nu mai luam notite pe hartie, ci le memoram in telefon. Nu mai scriem mesaje pe post-it-urile de pe frigider, ci le trimitem direct pe Whatsapp sau SMS. Email-uri, rapoarte, proiecte, toate se scriu acum in fata unui ecran si a unei tastaturi, asadar este inutil sa mai spunem cat de important este pentru productivitatea noastra sa invatam sa tastam rapid. Scrierea unui proiect, de exemplu, nu ar trebui sa ne ocupe prea mult timp. Mai degraba alocam acel timp conceperii sau implementarii proiectului decat scrierii si aranjarii lui in pagina.

Si pentru ca tastarea rapida necesita o anumita indemanare, e bine sa stim ca avem la indemana jocuri si aplicatii interactive care ne invata sa tastam mai rapid.

 

Cele mai eficiente jocuri si aplicatii cu care tastezi mai rapid

 

Fiecare invata in ritmul sau propriu. Unele persoane sunt productive atunci cand muncesc sub presiune si cu termene limita foarte stranse, pe cand altele au nevoie de mai mult timp sa aprofundeze anumite cunostinte si sa le puna in practica. In ambele cazuri este foarte bine, important este sa-ti gasesti instrumentele necesare ca sa te ajute sa progresezi in ritmul tau, iar aceste aplicatii te pota ajuta, cu conditia sa stii engleza!

 

Aplicatii pentru incepatori

 

1. Speed Typing Online

 

Daca vrei sa tastezi texte din carti, versuri din cantece, proverbe si altele, Speed Typing Online este o aplicatie foarte draguta care iti monitorizeaza cate cuvinte tastezi pe minut si iti masoara acuratetea tastarii. Tu iti alegi timpul in care vrei sa tastezi, textul pe care vrei sa-l tastezi, iar la sfarsit iti va aparea un ecran cu rezultatele tastarii: cate cuvinte corecte si incorecte ai tastat, care este rata de eroare etc.

 

2. Typing Trainer

 

 

Typing Trainer are o colectie de tutoriale care iti arata pas cu pas tot felul de exercitii si introduce noi notiuni pe masura ce lectiile progreseaza. Aplicatia are si o serie de teste de dactilografiere prin care iti poti incerca dexteritatea. Vei invata sa tastezi fara sa privesti tastatura si ce este interesant este ca aplicatia este valabila si in alte limbi (din pacate romana nu se numara printre ele).

 

3. Tap Typing

 

Tap Typing este o aplicatie pentru mobil care te invata sa practici tastarea in timpul tau. Ce este interesant la aceasta aplicatie este ca poti sa lansezi provocari altor persoane din intreaga lume si poti lua lectii avansate de tastare. Greselile de tastare le poti monitoriza printr-o harta termica care urmareste atingerile degetelor pe ecran.

 

Aplicatii pentru profesionisti si programatori

 

4. Most Dangerous Writing App

 

Aceasta aplicatie este destinata scriitorilor care se confrunta cu un blocaj creativ si cu termene limita. Most Dangerous Writing App te forteaza sa scrii neincetat, pentru ca daca te opresti pentru 5 secunde, tot ce ai scris pana atunci incepe sa dispara treptat. Sesiunile sunt cronometrate de la 3 la 20 de minute si sunt perfecte pentru a te forta sa scrii ca sa-ti vina ideile... E o aplicatie provocatoare, asa ca te provocam s-o incerci!

 

5. Typing Cat

 

 

Aplicatia Typing Cat este conceputa pentru programatorii care doresc sa-si imbunatateasca abilitatile de tastare a codurilor. Sunt lectii obisnuite, dar si lectii de o complexitate mai mare, precum cele de EcmaScript 6, HTML 5 si CSS 3.

 

Jocuri interactive de tastare

 

6. Ztype

 

In anii de inceput a jocurilor pe calculator era un joc (Space Invaders) prin care puteai sa impusti extraterestri cu ajutorul laserelor. Ztype merge pe acelasi principiu, doar ca aici nu impusti extraterestri, ci trebuie sa tastezi cuvinte inainte ca nava ta spatiala sa fie distrusa de rachete. Pe masura ce inaintezi in joc, vor aparea cuvinte mai lungi si mai complicate pe care sa le tastezi, iar daca nu le tastezi in timpul alocat, rachetele te vor dobori. Daca gresesti un cuvant, nu mai ai voie sa tastezi. E foarte amuzant!

 

7. Epistory-Typing Chronicles

 

 

Epistory-Typing Chronicles este joc 3D de actiune /de aventura, in care o fata, impreuna cu o vulpe gigantica, lupta pentru a combate inamicii care nu sunt altcineva, decat cuvintele. O data ce ai inceput acest joc, uiti ca esti intr-un joc de tastare. Lumea frumos creata din origami, culorile vibrante si povestea personajului te va fascina, in timp ce inveti sa tastezi rapid. Acest joc nu este gratuit, dar merita efortul!

Concluzie

Pentru a invata sa tastezi mai rapid, cea mai importanta este practica. Daca exersezi in fiecare zi, in cel mai scurt timp vei deveni expert in tastare si vei deveni mai productiv in viata personala si profesionala. Iar daca exista jocuri si aplicatii distractive care sa te ajute in acest proces de invatare, de ce nu le-ai incerca?

Te-ar putea interesa si: Aplicatii si functii Google Chrome care te ajuta sa fii mai productiv

Thursday, 29-August-2019
Autor: RisCo

Recomandari RisCo: