Investitii de 35 de milioane de euro pentru serviciul WeTransfer

Investitii de 35 de milioane de euro pentru serviciul WeTransfer

Investitii de 35 de milioane de euro pentru serviciul WeTransfer

Foto: 3dom.agency

 

Firma olandeza care detine serviciul de transfer de fisiere, WeTransfer, a obtinut investitii de 35 de milioane de euro, scrie techcrunch.com.

Cel mai cunoscut serviciu de transfer din intreaga lume poate fi utilizat gratuit pana la limita de 2GB, insa utilizatorii care vor sa transfere fisiere mai mari au posibilitatea de a cumpara un abonament lunar.

Runda de finantare a fost condusa de fondul de investitii cu capital de risc european HPE Growth, alaturi de Highland Europe. John de Leeuw, reprezentant al fondului de investitii HPE Growth, il va inlocui pe co-fondatorul WeTransfer, Nalden, in consiliul de supraveghere al companiei.

Conditiile financiare de acordare al celui de-al doilea fond de investitii nu au fost dezvaluite si nici nu a fost mentionat la ce suma a fost evaluata firma, insa reprezentantii WeTransfer sustina ca firma este profitabila de 6 ani.

"Evaluarea companiei nu este publica, dar ceea ce va pot spune este ca aceasta a crescut cu siguranta semnificativ de ultima runda de finanțare (serie A) din 2015. WeTransfer a devenit un brand de incredere in spatiul sau, la scara semnificativa. Serviciul nostru de transferare 50 de milioane de utilizatori pe luna in 195 de tari, distribuind peste 1,5 miliarde de fisiere in fiecare luna"spune CEO-ul companiei cu sediul in Amsterdam - Gordon Willoughby.

WeTransfer este un serviciu popular si in Romania, platforma oferind posibilitatea de a transfera gratuit fisiere pana la limita a 2GB catre un numar nelimitat de destinatari.

Pe langa serviciile de transfer de fisiere, WeTransfer detine si cateva aplicatii, unele dezvoltate intern, altele cumparate. Printre acestea se numara aplicatia de content-sharing Collect (care pretinde ca are 4 milioane de utilizatori pe luna), aplicatia prin care utilizatorii pot realiza schite Simple Sketch App (cu 25 de milioane de descarcari) si instrumentul de prezentare colaborativa Made With Paste (care sustine ca are peste 40.000 de echipe active pe platforma).

“Ne dorim ca oamenii sa lucreze mai eficient si sa obtina rezultate mai bune cu ajutorul unor instrumente potrivite”, a completat Willoughby.

Compania are in total 185 de angajati, 150 dintre acestia fiind in Amsterdam, iar restul in birourile WeTransfer din Los Angeles si New York.

Te-ar putea interesa si: ApplePay este disponibil in Romania - ce banci sunt partenere

 

Wednesday, 21-August-2019
Autor: Risco.ro

Recomandari RisCo: