Jim Rohn: 7 semne ale unui lider excelent

Jim Rohn: 7 semne ale unui lider excelent
Foto: success.com

Daca iti doresti sa fii un lider care atrage oameni de calitate, secretul este sa devii tu insuti un om de calitate. Leadership-ul inseamna abilitatea de a atrage pe cineva catre darurile unice si skill-urile pe care le oferi ca CEO sau manager. Antreprenorul american Jim Rohn considera ca leadership-ul este chiar marea provocare a vietii.

Aflandu-te in acest rol, cel mai important aspect consta in rafinarea abilitatilor tale. Pentru ca toti liderii mari stiu acest lucru, ei se ocupa de dezvoltarea lor personala si profesionala. Iata cum poti evolua:

1. Fii puternic, dar nu nepoliticos

Unii oameni confunda puterea cu agresivitatea. Un lider adevarat isi exercita puterea prin inteligenta si respectul pe care il impune oamenilor.

2. Fii bun, dar nu slab

Nu trebuie sa incurcam aceste doua concepte. A fi bun nu inseamna a fi slab, ci din contra: bunatatea este o caracteristica a oamenilor puternici. Trebuie sa fim destul de buni pentru a spune adevarul, a asuma greseli, a construi un dialog cu ceilalti.

3. Fii curajos, dar nu bully

E nevoie de curaj pentru a infrunta orice zi. Sa iti castigi influenta, sa stii cum sa mergi in fata grupului tau. Un manager adevarat stie sa isi asume linia intai din joc, sa gandeasca asupra problemelor, sa descopere primul semn de pericol. Un conducator nu rade de coechiperi, ci ii face sa fie mai buni!

4. Fii modest, dar nu timid

Nu iti imagina ca vei ajunge sus daca te caracterizeaza numai timiditatea. Daca modestia este o virtute, timiditatea poate deveni o boala. Poate fi vindecata, insa cu multa munca si rabdare de a te schimba.

Un lider este modest pentru ca stie ca aroganta nu ii motiveaza si nu ii apropie pe oameni, ci doar ii separa si mai mult.

5. Fii mandru, dar nu arogant

Ai nevoie de mandrie pentru a iti urmari ambitiile. Ambitie intr-o cauza pentru care lupti, cat si ambitie in tot efortul depus. Cea mai rea forma de aroganta pe care o putem intalni se naste din ignoranta. Pentru ca putem suporta pe cineva inteligent si arogant, dar nu si pe cineva ignorant, care se impauneaza cu laurii gloriei degeaba.

6. Fii un om cu umor, dar nu ridicol

In leadership, am invatat ca este in regula sa fii inteligent, dar nu un clovn. Cred in oamenii amuzanti, dar nu intr-un individ care se pune in situatii ridicole in fata echipei.

7. Asuma-ti realitatea

Asuma-ti fiecare realitate din business-ul tau si lupta pentru a evolua in fiecare zi catre ceva mai bun!

La fel cum viata este unica pentru fiecare dintre noi, asa este si leadership-ul. Exista multe forme de leadership, care se adapteaza personalitatii fiecarui manager, astfel incat aptitudinile difera de la persoana la persoana.

Exista insa constante care asigura comunicarea eficienta in organizatii si care dau masura adevaratului leadership, precum cele sapte prezentate mai sus, si care nu ar trebui sa lipseasca din societatea actuala.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter, sau LinkedIn!

 

Sursa: Success.com

Traducere: Diana Petroiu

 

Friday, 30-December-2016
Autor: Jim Rohn