Legatura dintre networking si cautarea unui job nou

Legatura dintre networking si cautarea unui job nou
Foto: Pixabay.com

Termenul de networking este din ce in ce mai familiar pentru tot mai multe persoane. Fie ca face referire la intalnirile ce au ca scop dezvoltarea profesionala, fie ca face referire la intalnirile strict de socializare si relationare, acest obicei a castigat avant in Romania.

Cu toate ca stii deja ce inseamna networking, probabil te intrebi care e legatura dintre acesta si cautarea unui job nou.

Foarte multi angajati care isi doresc sa faca o schimbare in cariera nu se gandesc la posibilitatile pe care le au chiar in fata lor. Mai exact, nu se gandesc ca pot apela la oamenii pe care ii cunosc.

Esti in cautarea unui job nou? Foloseste contactele pe care le ai si cere recomandari sau sfaturi. Cu cat intri in legatura cu mai multe persoane din propria retea, cu atat vor creste sansele sa primesti mai multe oportunitati de angajare.

Asadar, ar trebui sa acorzi mai mult timp cautarii unui job nou apeland la persoanele pe care le cunosti. In plus, este cunoscut faptul ca intre 65% si 80% dintre joburi sunt gasite prin networking.

Cum faci networking pentru a-ti gasi un job nou

Abordarea traditionala inca functioneaza

Te intrebi ce trebuie sa faci? Abordarea traditionala inca functioneaza, motiv pentru care poti incepe sa dai un refresh la lista de contacte si sa abordezi persoanele pe care le cunosti. Este important sa stii unde lucreaza fiecare persoana, astfel incat sa ai informatii cat mai corecte despre compania in cadrul careia ai vrea sa lucrezi. Este important sa stii ca nu orice companie te va considera o persoana potrivita, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa te demoralizezi. Procesul de cautare a unui job nou va fi cu siguranta mult mai usor datorita persoanelor pe care le cunosti.

Expansiunea digitala da roade

Traim in epoca tehnologiei, ceea ce inseamna ca cele mai importante informatii sunt online. Asadar, expansiunea digitala este extrem de importanta in momentul in care esti in cautarea unui job nou. Conecteaza-te cu diferiti oameni prin intermediul retelelor de socializare precum Facebook sau LinkedIn. Desigur, cele mai mari sanse le ai prin intermediul LinkedIn, deoarece a fost special creat pentru oportunitati profesionale.

“Nu conteaza ce stii, ci pe cine cunosti”

Traim intr-o lume in care, din pacate sau din fericire, conteaza foarte mult sa iti dezvolti reteaua, adica sa faci networking. Cei de la cordantpeople.com sustin ca intotdeauna este important sa cunosti persoanele potrivite. Astfel, nu conteaza ce stii sa faci sau ce experienta ai, ci pe cine cunosti. Oamenii potriviti te pot ajuta sa obtii interviurile potrivite pentru tine. Acest lucru nu inseramna ca marile companii nu sunt in cautare de oameni talentati, ci inseamna ca exista un mindset potrivit caruia orice persoana poate invata noi skill-uri. Persoanele care recruteaza, de exemplu, stiu ca networkingul este un skill dezvoltat de-a lungul timpului. Unele persoane reusesc cu brio sa faca networking, in timp ce altele sunt extrem de stangace si cu greu reusesc sa stabileasca noi conexiuni, mai ales unele care pot fi benefice pe termen lung.

Te-ar putea interesa si: Ai profil de LinkedIn? Ce trebuie sa modifici acum!

 

Thursday, 23-January-2020
Autor: Risco.ro

Recomandari RisCo: