Maxum Foods: In 2020, piata globala a laptelui va fi in crestere moderata

Maxum Foods: In 2020, piata globala a laptelui va fi in crestere moderata

Compania australiana Maxum Foods Pty Ltd a publicat actualizarea globala a produselor lactate pentru octombrie 2019. In acest sens, Dustin Boughton, manager de achizitii, la Maxum Foods, a declarat ca oferta globala de lapte este din nou in crestere treptata, dar acest lucru vine odata cu incetinirea comertului total.

Ajustarea cresterii consumului intern, piata ramane aproape echilibrata, a spus Boughton, adaugand ca impactul imbunatatirii constante a disponibilitatii laptelui va avea un impact diferit asupra fiecarui grup de marfuri.

Economia globala se confrunta cu o multime de frontiere si cu riscurile permanente de perturbari ale comertului lactat si economic, din cauza unui Brexit fara acord, incetinirea economiilor din China si Asia de Sud-Est, cresterea tensiunii in Orientul Mijlociu si asteptarile unei recesiuni americane in 2020, potrivit Boughton. Iata si previziunile Maxum Foods pentru anul 2020:

 

Praf de lapte degresat (SMP)

 

„Preturile mai mici ale SMP sunt asteptate pe masura ce stocurile excedentare din UE vor scadea, ceea ce va coincide cu valorile care se consolideaza treptat, deoarece cererea se imbunatateste in Europa si pe pietele in curs de dezvoltare”, a spus Boughton.

„Cresterea cererii globale a incetinit, dar pietele cheie din Asia de Sud ar putea avea o capacitate suplimentara, avand in vedere tendintele de cumparare anterioare si costurile de aterizare. Cererea chineza a fost impresionanta si ar trebui sa ramana pozitiva in lunile urmatoare. ”

 

Lapte praf integral (WMP)

 

Disponibilitatea WMP in anul viitor va fi practic neschimbata fata de anul trecut, a spus Boughton, luand in considerare o crestere mica a productiei in Noua Zeelanda, a unei productii imbunatatite in Australia si a unei productii similare in UE. El a mentionat, de asemenea, ca afacerile globale cu WMP au scazut cu 16% in iulie, cel mai mare declin din iunie 2018. Aceasta scadere a adus crestere in ultimul trimestru cu 4,5% sub comparabila.

 

Unt

 

„Preturile la unt ar putea fi in scadere in Europa, desi produsul ramane intr-o oferta buna, asigurand ca castigurile de pret pot fi treptate”, a spus Boughton.

„Comertul cu lumea in curs de dezvoltare a continuat sa fie slab, in privinta cresterii preturilor, cu scaderi substantiale in China si Honkpng. Comertul cu Noua Zeelanda, care are o expunere considerabila pe pietele in curs de dezvoltare, a scazut constant de la sfarsitul primului trimestru a anului 2019. O recuperare a cererii din regiunile in curs de dezvoltare este esentiala pentru orice recuperare, in 2020. ”

 

Branza

 

Preturile mondiale ale branzeturilor au fost divergente, cu cele mai ieftine in UE. „In timp ce imbunatatirea valorilor la grasimi si proteine ​​ar trebui sa sprijine, eventual, preturile mai ridicate ale branzeturilor din UE, preturile mai ieftine oferite catre pietele de export pe termen scurt pot slabi si mai mult preturile Oceaniei. Preturile din SUA au crescut cu deficiente pe termen scurt, in aprovizionarea cu cheddar, dar se asteapta sa slabeasca in lunile urmatoare.

 

Zer

 

In urma scaderilor din fiecare luna, incepand cu decembrie 2018, comertul cu produse din zer a crescut cu 2,5%, la 137.670t, a spus Boughton. El a adaugat ca scaderea comertului global cu produse din zer, din decembrie 2018, a fost de 6,8%, in mare parte rezultatul transferurilor mai slabe in China, din cauza sacrificarii efectivelor de porci si impunerea de tarife punitive.

Articol preluat de pe www.meat-milk.ro!