Militarul roman care a facut din alergare un mod de viata

Militarul roman care a facut din alergare un mod de viata

Militarul roman care a facut din alergare un mod de viata

Foto: elitaromaniei.ro

Robert Hajnal are un job in armata, multe rezultate notabile la ultramaratoane si un suflet cald. Face miscare de cand se stie. Este perseverent, muncitor, dedicat si pasionat. Vorbeste echilibrat despre victoriile sale, realizate cu truda omului care vrea sa-si faca treaba bine. Are un respect profund pentru natura si viata. Este cumpatat cand vine vorba de depasirea obstacolelor si da dovada de constiinta de sine. Prin urmare, daca ar fi sa il caracterizez intr-un singur cuvant, acesta ar fi „smerenie”.


„Pasiunea pentru miscare, pentru sport, a existat de cand ma stiu. Nu doar ca faceam flotari la varsta de patru ani, dar faptul ca am stat foarte aproape de curtea scolii, in cartierul 6 August, unde am copilarit, m-au ajutat sa devin o persoana activa, sa devin ceea ce sunt astazi”, ne povesteste Robert, care s-a nascut in Petrosani, in 1989. Dupa terminarea liceului, el a ales calea armatei, profesie care inevitabil s-a intrepatruns cu alergarea: „La 18 ani am plecat la Academia Militara din Sibiu, unde aveam sa descopar alergarea de la inviorarea de dimineata, dar si faptul ca exista studenti militari care se antreneaza sa devina mai buni alergatori. In scurt timp aveam sa devin si eu unul dintre ei”.

 

ANUL DE COTITURA

 

2012 a fost un an important pentru Robert: atunci s-a mutat in Brasov (unde locuieste si acum) si a participat la prima lui cursa de anduranta, „Retezat Skyrace” – competitie ce a presupus parcurgerea unei distante de 28 de kilometri, cu o diferenta de nivel de 2100 de metri. Acela a fost momentul in care a gustat pentru prima data din plin din spectacolul uman care se desfasoara la fiecare eveniment de acest gen: „Imi amintesc cu drag ca dupa concurs ne-am adunat in jurul focului de tabara, un alergator canta la chitara… foarte repede m-am imprietenit cu majoritatea celor de acolo. Oameni foarte deschisi, care aveau experienta concursurilor anterioare, mi-au oferit sfaturi ce mi-au folosit la concursurile urmatoare. Inca mai am prieteni de la acel foc de tabara…”

Citeste interviul fulger cu Robert Hajnal acordat pentru revistacariere.ro!

Tuesday, 15-October-2019
Autor: Revista CARIERE

Recomandari RisCo: