Munca de acasa: 7 motive pentru care reprezinta un avantaj

Munca de acasa: 7 motive pentru care reprezinta un avantaj

Munca de acasa: 7 motive pentru care reprezinta un avantaj

Foto: RisCo

Munca de acasa este un ideal pentru foarte multe persoane si o neplacere pentru altele, depinde de modul in care fiecare priveste situatia profesionala in care se afla. In orice caz, la prima vedere, sa lucrezi de acasa, intr-un spatiu amenajat special pentru a-ti desfasura activitatile si departe de agitatia si stresul care se creeaza in cele mai multe birouri, pare o alegere foarte buna. Si asta nu este departe de adevar! Sunt foarte multe avantaje care vin la pachet cu munca de acasa, iar printre ele se numara programul flexibil si adoptarea unor tinute mult mai relaxate.

Desigur, sa lucrezi de acasa nu este intotdeauna usor, pentru ca te poti confrunta cu sentimentul de plafonare sau te poti lovi de situatii mai putin placute. Iar una dintre ele ar fi lipsa unui flux constant de bani. In timp ce unele persoane au foarte multe proiecte personale si isi cresc considerabil veniturile, altele se pot confrunta cu pierderi financiare, parteneriate incheiate sau depasirea termenului limita de predare a proiectelor la care lucreaza.

Cu toate acestea, munca de acasa pare sa fie din ce in ce mai atractiva, multi oameni prefera un program mult mai lejer de lucru si, in acelasi timp, se bucura de avantajele pe care le au.

 

7 motive pentru care munca de acasa reprezinta un avantaj

 

Poti sa lucrezi la orice ora si oriunde

 

Este adevarat ca, in general, poti sa lucrezi la orice ora, insa totul depinde de colaborarile pe care le ai. Daca trebuie sa respecti un termen limita sau sa comunici pe e-mail cu partenerii tai, atunci va fi necesar sa te incadrezi in timpul orelor de program. Este mai greu sa primesti un raspuns urgent sau sa faci o modificare importanta in momentul in care lucrezi de acasa la ore tarzii. Este extrem de important sa intelegi foarte bine natura business-ului pe care il ai si sa tii cont de cateva reguli care te vor ajuta sa predai la timp munca. Partea cea mai frumoasa a muncii de acasa este aceea ca biroul tau nu trebuie sa fie in acelasi loc. Daca vrei sa schimbi mediul de lucru, poti oricand sa iei laptopul cu tine si sa mergi intr-o cafenea sau intr-un spatiu de coworking. Sunt foarte multe spatii amenajate in Bucuresti si in tara, unde dispui de toate conditiile, astfel incat sa poti lucra in liniste.

Daca nu depinzi de programul de lucru al altor persoane, poti sa iti organizezi timpul asa cum iti doresti. Astfel, daca esti mai productiv seara, poti sa iti ocupi ziua cu activitati placute, iar la finalul zilei sa te concentrezi asupra sarcinilor pe care le ai de facut.

 

Nu trebuie sa respecti un dress code

 

Tinutele pentru birou au cunoscut foarte multe schimbari de-a lungul timpului. Daca inainte erai obligat sa porti tinute office, foarte multe companii nu mai sunt atat de restrictive, motiv pentru care tinute casual business sau smart casual au inceput sa fie agreate si chiar incurajate. Cu toate acestea, chiar daca exista mai multa libertate in ce priveste alegerea tinutelor pentru birou, acest lucru poate fi in continuare un factor de stres pentru multi angajati. Partea buna cand lucrezi de acasa este aceea ca nu mai trebuie sa respecti niciun dress code, poti sa porti orice iti doresti (un tricou mai larg si pantaloni sport sau orice articole vestimentare in care te simti bine).

 

Scapi de aglomeratia din trafic

 

Pentru cei mai multi angajati, drumul spre birou este o adevarata corvoada. Traficul ingreunat, intarzierile sau schimbarea mijloacelor de transport pot fi un adevarat factor de stres, mai ales daca distanta dintre casa si job este destul de mare. Astfel, daca lucrezi de acasa, nu mai trebuie sa te confrunti cu toate aceste neplaceri. In plus, salvezi timp, deoarece foarte multe minute sau chiar ore din zi se pierd cu drumul spre birou si drumul spre casa.

 

Economisesti bani

 

 

Poate ca cel mai important avantaj al muncii de acasa este acela ca economisesti bani. Din moment ce nu mai esti nevoit sa te deplasezi zilnic la birou, vei reduce considerabil cheltuielile. Nu va mai fi necesar sa aloci bani pentru transportul public sau cu masina personala, nu vei mai cheltui bani pentru masa de pranz si nici nu vor mai aparea alte cheltuieli. Cu alte cuvinte, vei putea face mai multe economii si astfel iti va fi mai usor sa faci un calcul la final de luna si sa tragi linie. In plus, daca tii o evidenta a banilor, vei putea chiar sa stabilesti o suma fixa pe care sa o adaugi in contul bancar de economii.

 

Ai mai mult timp pentru familie si prieteni

 

Cand lucrezi de acasa, este mai usor sa iti organizezi timpul, sa iesi la pranz cu familia sau cu prietenii sau sa rezolvi diferite probleme. Poate ca va fi necesar sa tii cont de orele de program ale persoanelor cu care colaborezi, insa poti lua pauza in orice moment. Totul depinde de modul in care iti organizezi sarcinile si timpul de care dispui.

 

Ai mai mult timp sa faci sport

 

Sportul si o alimentatie sanatoasa te ajuta sa te mentii in cea mai buna forma, iar munca de acasa iti permite sa aloci mai mult timp acestor aspecte importante. Astfel, poti sa iti faci un abonament la o sala de fitness sau la un bazin de inot si sa faci sport saptamanal. Iti vei putea programa mesele sau chiar vei putea prepara felurile preferate, pentru ca vei avea mai mult timp la dispozitie. In plus, daca mergi la sala in timpul zilei, atunci cand toata lumea este la munca, vei observa ca nu sunt foarte multe persoane, ceea ce inseamna ca iti vei putea desfasura altfel activitatea.

 

Poti castiga mai multi bani

 

Potrivit studiilor, persoanele care lucreaza de acasa castiga mai mult decat o persoana care are un job de opt ore. Desigur, in cadrul studiilor au fost luate in considerare veniturile medii. Diferenta nu este una mica, ci, din contra, s-a observat o crestere a veniturilor cu pana la 28% in cazul oamenilor freelanceri. In mod surprinzator, o diferenta destul de mare intre venituri este si intre persoanele care lucreaza sezonier si cele care lucreaza full time. Astfel, persoanele care fac naveta in timpul verii castiga cu pana la 21% mai mult decat persoanele care stau toata ziua la birou, pe tot parcursul anului.

Te-ar putea interesa si: Semne ca esti mai destept decat crezi!

Thursday, 11-April-2019
Autor: RisCo

Recomandari RisCo: