O ora fara internet poate provoca pagube uriase in Romania

O ora fara internet poate provoca pagube uriase in Romania

O ora fara internet poate provoca pagube uriase in Romania

Foto: Pixabay.com

O ora de intrerupere a internetului ar cauza in Romania pagube de 7,8 milioane dolari (33,7 milioane lei), iar pentru o zi valoarea urca la 187,9 milioane dolari (811 milioane lei), arata datele netblocks.org si ale Internet Society.

In Romania, o ora de cadere a unui singur serviciu social media ― fie Facebook sau Twitter sau WhatsApp, YouTube sau Instagram ― inseamna pierderi de 141.251 de dolari, scrie Mediafax.

Pentru comparatie, caderea unui serviciu social media in Bulgaria produce pagube de 37.901 dolari, in Polonia de 349.793 de dolari iar in Statele Unite de 12,9 milioane dolari. O ora de cadere totala a internetului inseamna pagube de 303 milioane dolari in SUA, de 2 milioane de dolari in Bulgaria si de 23 de milioane de dolari in Polonia.

In intreaga lume impactul caderii internetului pentru o ora ar fi de 2,142 miliarde dolari, iar pentru o zi de 51,4 miliarde dolari. Caderea unui serviciu social media timp de o ora produce pagube de 53,8 milioane de dolari.

Un raport care examineaza intreruperile partiale si totale in 122 de tari, a fost publicat de firma de cercetare internet Top10VPN.

"In termeni economici, intreruperile nu afecteaza doar economia formala, ci si cea informala, in special in tarile mai putin dezvoltate. De asemenea, pot exista daune de durata, odata cu pierderea increderii investitorilor si a afectarii dezvoltarii, ceea ce face ca estimarile noastre sa fie conservatoare (...) In ceea ce priveste drepturile omului, aceste opriri au un impact clar asupra libertatii de exprimare a cetatenilor si a dreptului la informare si pot duce chiar la o crestere a violentei", spun cercetatorii Samuel Woodhams si Simon Migliano.

Studiul pune accent pe intreruprile cauzate de actiunile deliberate ale guvernelor, actiuni menite sa limiteze liberatea de exprimare sau de comunicare.

Friday, 10-January-2020
Autor: RisCo.ro

Recomandari RisCo: