Peste 10 milioane de oameni vor calatori in Japonia in 2020

Peste 10 milioane de oameni vor calatori in Japonia in 2020

Peste 10 milioane de oameni vor calatori in Japonia in 2020

Foto: Pixabay.com

♦ Jocurile Olimpice de vara se vor desfasura anul urmator in Tokyo, Japonia, in perioada 24 iulie – 9 august

♦ Peste 10 milioane de vizitatori sunt asteptati in 2020 in Japonia, insa capacitatea orasului de a-i gazdui va fi depasita de numarul foarte mare

♦ Aproximativ 14.000 de camere de hotel vor fi ocupate zilnic pe perioada desfasurarii Jocurilor Olimpice de vara, motiv pentru care oficialitatile cauta alternative pentru gazduirea turistilor ce vor sosi in numar foarte mare

Anul viitor, orasul Tokyo din Japonia va fi gazda Jocurilor Olimpice de vara din 2020, scrie businessinsider.com. Editia cu numarul 30 reprezinta cel mai mare eveniment multi-sportiv care are loc o data la patru ani, iar in 2020 tema evenimentului va fi energia sustenabila.

Peste 10 milioane de vizitatori sunt asteptati sa ajunga in Japonia in 2020 pentru a participa la Jocurile Olimpice de vara, insa capitala Japoniei nu va avea suficienta capacitate de a caza turistii anuntati in numar foarte mare.

Potrivit Nikkei Asian Review, aproximativ 14.000 de camere de hotel vor fi ocupate in fiecare zi pe durata desfasurarii evenimentului, motiv pentru care oficialitatile cauta alternative.

 

Un numar record de turisti sunt asteptati in Japonia in 2020

 

Aceasta va fi a patra oara cand orasul Tokyo va fi gazda Jocurilor Olimpice, prima data a fost gazda Jocurilor Olimpice de vara din 1964, a doua oara a fost gazda Jocurilor Olimpice de iarna in 1972 si 1998, iar anul urmator va gazdui din nou Jocurile Olimpice de vara.

 

Este planificata construirea de noi hoteluri de lux pana la inceperea Jocurilor Olimpice de vara din 2020

Dezvoltatorii planuiesc sa construiasca noi hoteluri de lux pana la inceperea Jocurilor Olimpice de vara din 2020, potrivit The Wall Street Journal. Spre deosebire de alte orase mari din intreaga lume, cum ar fi New York, orasul Tokyo are foarte putine hoteluri de lux.

Al doilea hotel Four Seasons (n.r. Patru Anotimpuri) este planificat pentru deschidere in vara anului 2020, insa sistemul de booking va fi disponibil abia dupa inceputul anului urmator. Un alt hotel din renumitul lant hotelier Ian Schrager este planificat pentru anul 2020, insa acesta va putea primi turisti abia in 2021.

Desi vor fi construite noi hoteluri in Tokyo, cele deja existente sunt rezervate in totalitate. Potrivit Booking.com, un motor de cautare pentru hoteluri si apartamente in regim hotelier, 89% din camerele disponibile in Tokyo sunt deja rezervate pentru perioada desfasurarii Jocurilor Olimpice de vara din 2020.

Cea mai ieftina optiune de cazare este oferita de hosteluri, unde un pat intr-o camera cu sase locuri costa 82$/noapte in perioada Jocurilor Olimpice ce vor avea loc in Japonia in 2020.

Pe Airbnb, cel mai mic pret de cazare porneste de la 837 de dolari. Chiar si cele mai ieftine hoteluri din Japonia, numite capsula, au marit pretul de la 20 de dolari pe noapte la 150 de dolari pe noapte pentru acea perioada, scrie Washington Post.

 

Vasele de croaziera de lux vor functiona in regim hotelier

Cateva vapoare de croaziera de lux vor functiona in regim hotelier in perioada desfasurarii evenimentului ce va avea loc in Japonia in 2020.

Kaori Mori, CEO-ul uneia dintre cele mai mari companii de turism din Japonia, a declarat pentru publicatia The Post ca aceasta a fost “cea mai inspirata si usoara decizie”.

Statia de andocare a vaselor de croaziera va fi Yokohoma, care se afla la 30 de minute distanta de Tokyo. O noapte de cazare la bordul acestor vase de croaziera porneste de la 270 de dolari si poate ajunge la 5,500 de dolari.

Nu este prima data cand vasele de croaziera tin locul unor hoteluri. In 2016, in timpul Jocurilor Olimpice din Rio de Janeiro, un vas norvegian cu o capacitate de 4.000 de persoane a andocat in orasul gazda. Acelasi vas a andocat si in New York, in 2014, in timpul faimosului eveniment Super Bowl.

Te-ar putea interesa si: Acesta este paradisul miliardarilor. Preturile imobiliare, exorbitante!

Wednesday, 04-December-2019
Autor: Daniela Mitran

Recomandari RisCo: