Presiunea zilelor dinaintea sarbatorilor. Gestionarea proiectele de la job si pregatirea pentru Pasti

Presiunea zilelor dinaintea sarbatorilor. Gestionarea proiectele de la job si pregatirea pentru Pasti

Sarbatorile Pascale aduc o minivacanta de patru zile pentru romani, in care fiecare poate dedica timp familiei si celor apropiati si se poate bucura de sarbatoarea Invierii Domnului. Vinerea Mare si a doua zi de Paste sunt zile libere si se adauga celor doua zile de weekend. Desi vor avea parte de o pauza, angajatii resimt din plin presiunea zilelor dinaintea sarbatorii. Este o perioada aglomerata in care finalizarea sarcinilor de la job se suprapune cu pregatirile pentru Pasti. Pentru cei care vor sa bifeze cu succes ambele misiuni intervine stresul, oboseala si epuizarea. Cum gestionam eficient aceasta perioada? Iata 4 sfaturi utile:

 

  1. Nu lasa toate pregatirile pe ultima suta de metri

Pentru doamne mai ales aceste zile sunt foarte incarcate. Pe langa dorinta de a oferi familiei o masa de sarbatoare asa cum se cuvine si pregatirea pentru vizite, se adauga si sarcinile de la job. Jonglarea cu treburile casnice si proiectele de la locul de munca nu va fi o misiune imposibila daca nu lasi totul pe ultima suta de metri. Desi este o traditie a poporului roman de a marca sarbatoarea Pastelui cu mese imbelsugate, Invierea Domnului este despre liniste, armonie, nu despre o goana nesfarsita dupa cumparaturi si pregatiri. Organizeaza sarcinile pe zile, nu transforma pregatirea de Paste intr-o corvoada si nu te epuiza!

  1. Prioritizeaza sarcinile de la locul de munca

Stim ca este o perioada aglomerata si iti doresti sa te bucuri de zilele libere fara telefoane cu urgente de la job sau mail-uri de la clienti. Asa ca asigura-te ca ai organizat situatia inainte de minivacanta. Verifica stadiile proiectelor, finalizeaza task-uri urgente si anunta clientii despre programul tau de lucru! La final, poti pregati si cate un email cu o urare pentru acestia, astfel incat sa marchezi inceputul minivacantei tale si sa le amintesti data la care vei reveni la activitate. Foarte important: nu face greseala de a lua “teme pentru acasa”, respectiv de a-ti propune sa mai rezolvi cate o situatie in zilele libere.

  1. Evita supraaglomerarea programului

Este valabil pentru ambele sectoare: personal si profesional. Daca la locul de munca ai adunat mai multe sarcini in ultima perioada si esti in intarziere, alege sa rezolvi totul cronologic sau in ordinea importantei. Ce nu ai facut intr-o luna nu vei face in doua zile daca te epuizezi. Orele peste program, in pragul sarbatorilor, duc la presiune si frustrare. Daca dupa un astfel de exercitiu mai adaugi programului tau si vizite nenumarate la rude si prieteni, minivacanta va fi o corvoada.

  1. Fa cumparaturile intr-o maniera inteligenta

Stim cu totii cozile interminabile, la orele de varf, carucioarele sufocate de produse, nervii si aglomeratia din magazine. Daca faci cumparaturile dupa programul de la locul de munca va fi si mai dificil sa te concentrezi pentru ca oboseala isi spune cuvantul. Ideal ar fi sa nu stai pana in ultima clipa si sa respecti cateva reguli: sa planifici din timp cumparaturile, sa ai o lista bine pusa la punct (planificarea este unul dintre cele mai eficiente moduri de a economisi bani si timp), sa te informezi asupra programului magazinelor (nu are rost sa faci cumparaturile in orele de varf, daca supermarketul prelungeste programul de sarbatori), sa iei in calcul posibilitatea de a comanda online produsele, evitarea exceselor.