Raport IoT: Crestere spectaculoasa pana in anul 2026

Raport IoT: Crestere spectaculoasa pana in anul 2026

Raport IoT: Crestere spectaculoasa pana in anul 2026

Foto: Pixabay.com

♦ Conform unui raport Business Insider Intelligence, IoT (Internet of things) se va dezvolta considerabil in urmatorii ani

♦ Se preconizeaza o crestere foarte mare a IoT la nivel de companii si consumatori, cat si la nivel de guverne

♦ Tehnologia bazata pe inteligenta artificiala (machine learning) si conexiunea 5G vor creste eficienta dispozitivelor folosite la birou sau acasa

IoT – Internet of Things – aduce transformari majore in intreaga lume, scrie businessinsider.com. Tool-urile avansate, tehnologia bazata pe inteligenta artificiala (machine learning) si tehnologia 5G vor creste eficienta dispozitivelor pentru smart home sau pentru smart office.

Cresterea si dezvoltarea continua a IoT va aduce schimbari majore la nivel de companii si la nivel de consumatori. Daca toate dispozitivele moderne vor fi integrate cu conexiune la internet de mare viteza, piata IoT va cunoaste o crestere spectaculoasa de peste 3 trilioane de dolari pana in anul 2026.

Business Insider Intelligence a realizat un raport anual in care a analizat schimbarile ce sunt aduse pe piata IoT. Astfel, au fost colectate informatii de la cele mai mari companii si s-a facut o estimare a schimbarilor ce le va produce piata Internet of Things. Raportul se bazeaza pe raspunsurile a peste 400 de executivi, inclusiv CEO.

Informatiile obtinute au ajutat la realizarea unor estimari cat mai aproape de realitate in ceea ce priveste evolutia pietei IoT in urmatorii ani. Potrivit primelor relatari, companiile planuiesc sa investeasca in IoT, iar solutiile 5G vor accelera acest proces. Se estimeaza ca pana in anul 2026 vor fi peste 64 de miliarde de device-uri care vor folosi tehnologia IoT, spre deosebire de 10 miliarde in 2018 sau 9 miliarde in 2017.

Printre companiile mentionate in raport se numara: Alibaba, Alphabet, Amazon, Apple, Around Analytics, Arm, AT&T, August Home, C3 IoT, China Mobile, Dallas Innovation Alliance, Dell, Ericsson, Filament, FogHorn, Google, Grubhub,Guardzilla, Huawei, ibex, Intel, Microsoft, Next, Nokia, Pandora, PsiKick, Qualcomm, SAM, Samsung, Spotify sau Whirlpool.

Raportul complet prezinta opiniile si experientele pe care le au persoanele aflate in pozitii de conducere, care isi propun sa implementeze tehnologia IoT in urmatorii ani.

Te-ar putea interesa si: 

Google a lansat serviciul "dinamic e-mail" pentru Android si iOS!

Functia 'Smart Compose' va fi disponibila pe Google Docs!

Cu DIPLO smartphone microscop ai sansa sa explorezi o lume noua

Tuesday, 03-December-2019
Autor: Daniela Mitran

Recomandari RisCo: