Semne ca esti mai destept decat crezi

Semne ca esti mai destept decat crezi

Semne ca esti mai destept decat crezi

Foto: RisCo

De multe ori, persoanele care nu au foarte multe competente se lauda cel mai mult si isi prezinta reusitele ca pe trofee, in timp ce persoanele inteligente nu vor sa iasa prea mult in evidenta si au foarte multe momente in care le lipseste increderea. Asa cum spunea si Shakespeare: “Prostul crede ca este intelept, dar inteleptul se stie ca fiind prost”.

Daca stai sa analizezi in detaliu, ai putea observa ca aceste lucruri sunt perfect adevarate: oamenii foarte capabili au foarte des momente in care nu isi vad calitatile, ci isi vad doar defectele. Iar asta se intampla din simplul motiv ca isi doresc mereu sa fie mai buni, sa evolueze si sa faca foarte putine greseli sau chiar deloc.

Poate ca ti s-a intamplat si tie sa ai momente de neincredere si nesiguranta, in care ai crezut ca nu esti suficient de competent, in care greselile te-au tinut pe loc sau in care te-ai concentrat prea mult asupra acelor lucruri care nu au mers bine si ai desconsiderat toate acele lucruri care au functionat si care te-au ajutat sa faci progrese.

Daca ai momente in care nu te consideri suficient de destept, poate ca ar fi bine sa analizezi unele detalii si sa ajungi la alta concluzie.

 

Semne ca esti mai destept decat crezi

 

Consumi alcool cu moderatie

 

Desi consumul de alcool dauneaza sanatatii, cantitatile moderate nu fac rau nimanui. Mai mult decat atat, potrivit studiilor realizate in Marea Britanie si SUA, persoanele care consuma alcool cu moderatie au un IQ mai mare decat persoanele care nu consuma alcool deloc. Nu stim insa care e legatura intre consumul de alcool si un IQ mai ridicat, insa in cadrul studiilor au participat persoane care consuma vin si bere. Iar acest lucru a fost confirmat si de un alt studiu realizat in Elvetia, la care au participat barbati tineri.

 

Esti pasare de noapte

 

Potrivit altor studii, daca iti vine sa crezi sau nu, cu cat esti mai destept, cu atat esti mai predispus sa stai pana tarziu in noapte. Desigur, sunt foarte cunoscute beneficiile pe care le are somnul pentru sanatatea organismului, insa obiceiul de a sta pana tarziu se pare ca este in stransa legatura cu un IQ ridicat.

 

Esti foarte curios din fire

 

Tomas Chamorro-Premuzic, profesor in psihologia business-ului la Universitatea din Londra, a scris un articol pentru revista Harvard Business Review in care a vorbit despre legatura dintre o minte curioasa si dornica mereu sa invete lucruri noi si un IQ ridicat. Mai mult decat atat, se spune ca Albert Einstein, unul dintre cei mai inteligenti oameni de stiinta, ar fi spus despre el: “Nu am vreun talen anume, sunt doar foarte curios”.

 

 

Iti place sa iesi din rutina

 

Oamenii care au un IQ mare amana activitatile de rutina si prefera acele activitati care ii ajuta sa evadeze din cotidian. Mai mult decat atat, exista oameni de stiinta care sustin ca aceste persoane amana chiar si sarcini importante, iar ele prefera de cele mai multe ori sa se distreze, sa se detaseze si sa priveasca totul dintr-o alta perspectiva.

 

Esti foarte amuzant

 

Intr-un studiu publicat in anul 2011, 400 de studenti la psihologie au facut numeroase sondaje pentru a testa inteligenta verbala si abilitatile de a pune in aplicare modul de gandire. Apoi, ei au fost rugati sa faca diferite scenarii de desene animate, iar cei care aveau un IQ mai mare au fost cei care au reusit sa fie foarte amuzanti. Daca si tu verbalizezi usor ce gandesti, starnesti rasete in randul colegilor si prietenilor si ai mereu “replicile la tine”, toate acestea sunt un semn ca ai un IQ mai mare decat crezi.

Te-ar putea interesa si: Sportul de performanta - sacrificii imense si castiguri pe masura!

Wednesday, 10-April-2019
Autor: RisCo