Simona Baciu: Tendinta noastra este sa confundam smerenia cu umilinta

Simona Baciu: Tendinta noastra este sa confundam smerenia cu umilinta
Foto: Revista CARIERE

In contrapartida paradigmei formate din sefi, manageri, conducatori sau directori cu o functie care le da putere, dezbatem in aceasta editie conceptul de lider smerit, deseori confundat cu liderul umil sau modest.

Lideri din diverse domenii si aflati in diferite perioade ale vietii vorbesc despre felul in care este inteleasa si practicata smerenia, despre felul in care un astfel de lider se raporteaza la succes, despre autentici­tate si ceea ce se intampla in absenta acesteia.

Fiindca lipsa autenticitatii in leadership creeaza un vid care anuleaza sau neutralizeaza orice cursuri, conferinte, teorii care nu au pe ce se grefa, in absenta unei personalitati care nu vibreaza la valorile umanitatii profunde. Iar liderii sunt in primul rand oameni, nu roboti, nu supra-oameni.

Urmatoarea invitata din aceasta serie este Simona Baciu, President & Founder Transylvania College.

Din experienta mea, liderul noii generatii trebuie sa fie o persoana cu viziune, compasiune si motivatie. Aceste calitati includ trasaturile de caracter mentionate aici. Un lider constient este increzator, isi cunoaste propriile emotii si sentimente si stie sa le gestioneze in orice situatie; isi foloseste abilitatile astfel incat sa aiba un impact pozitiv asupra celorlalti. Isi recunoaste punctele tari si le integreaza ca o fundatie solida in propria dezvoltare personala. Face conexiuni constiente si are abilitatea de a veni in intampinarea nevoilor membrilor echipei sale. Este smerit, dar increzator, responsabil si integru.

Citeste continuarea articolului pe www.revistacariere.ro

Tuesday, 06-August-2019
Autor: Revista CARIERE

Recomandari RisCo: