Sorin Barbu și aventura La Pescaderia

Sorin Barbu și aventura La Pescaderia

Sorin Barbu și aventura La Pescaderia

Foto: Life.ro

Sorin Barbu are 41 de ani și este primul român, de fapt primul străin din afara Spaniei care licitează peștele licitează peștele adus de pescari în portul Villajoyosa de lângă Alicante, îl transportă în România și îl vinde proaspăt sau gătit la La Pescaderia.

În felul acesta el a reușit să sară câteva dintre verigile lanțului de en gross-iști, câștigând astfel prospețime și un preț mai bun. I-a venit ideea de a deschide prima pescărie restaurant din București după ce a fost în vacanță în Santiago de Compostela și a văzut că în cea mai mare piață din zonă, te poți duce cu fructele de mare în pungă și un bucătar profesionist ți le gătește pentru cinci euro.

Sorin Barbu avea deja două restaurante în București, Alioli și Finca by Alioli, ambele cu specific spaniol, însă simțea că poate și vrea să aducă mai mult din savoarea mâncării iberice.

Povestea lui Sorin Barbu începe pe la vârsta de 24 de ani când, înglodat de datorii la cămătari a fugit din țară, asemenea multor români, să muncească în Spania. A trecut granița ascuns în autocarul galeriei lui Dinamo, a ajuns la Valencia și a muncit din greu, cu cârca cum e vorba românească, până a reușit să scape de datorii. La un moment dat și-a dat seama că el poate să facă mai mult, are capacitatea și aptitudinile unui antreprenor, însă o țară străină nu i-ar fi deschis atât de ușor porțile.

Citeste povestea completa a lui Sorin Barbu in materialul realizat de revista life.ro!

Tuesday, 10-December-2019
Autor: Life.ro

Recomandari RisCo: