Tinerii sub 18 ani au interzis la jocuri video dupa ora 22:00

Tinerii sub 18 ani au interzis la jocuri video dupa ora 22:00

Tinerii sub 18 ani au interzis la jocuri video dupa ora 22:00

Foto: Pixabay.com

♦ O noua lege cu privire la jocurile video a fost facuta public, pentru a reduce dependenta

♦ Potrivit anuntului oficial, tinerii sub 18 ani nu mai au voie sa se joace pe calculator sau consola intre orele 22:00 si 08:00, iar in zilele din cursul saptamanii vor avea voie sa se joace doar 90 de minute

♦ Potrivit surselor oficiale, numarul tinerilor care creeaza dependenta de jocurile video este tot mai mare, iar acest lucru este cauzat de boom-ul din industria de gaming

♦ Anul trecut, Organizatia Mondiala a Sanatatii a clasat dependenta de jocuri drept o boala psihica

 

China a luat masuri drastice pentru a impiedica cresterea dependentei de jocuri video. Astfel, potrivit Administratiei generale de presa si publicare, tinerii sub 18 ani nu vor mai avea voie sa se joace jocuri video intre orele zece seara si opt dimineata, iar in zilele din cursul saptamanii timpul alocat jocurilor video va fi restrictionat la 90 de minute.

In zilele de weekend sau sarbatiri legate vor avea dreptul la 180 de minute.

De asemenea, Administratia generala de presa mai arata si cati bani au voie sa cheltuiasca tinerii pentru jocurile video. Astfel, tinerii cu varsta cuprinsa intre 8 si 16 ani au voie sa cheltuiasca cel mult 29 de dolari pe luna, iar tinerii cu varsta intre 16 si 18 ani au voie sa cheltuiasca o suma dubla.

Tinerii sunt obligati sa se logheze in conturile online de gaming folosind doar date reale. Este o masura care ajuta la clasificarea lor pe varste si pentru validarea autentificarii.

Potrivit CNN, aceste reguli vor trebui aplicate de toate companiile si platformele de gaming care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Chinei.

Potrivit unui studiu, China este a doua tara dupa SUA in ceea ce priveste piata de gaming.

In 2018, din cauza raspandirii jocurilor video, Organizatia Mondiala a Sanatatii a clasat dependenta de jocuri drept o boala psihica.

In cazuri extrem de grave, dependenta de jocuri au dus chiar la moarte.

In 2007, un tanar in varsta de 26 de ani din nordul Chinei a fost declarat mort dupa ce s-a jucat mai mult de 7 zile consecutiv. In 2015, un tanar in varsta de 32 de ani a murit dupa ce s-a jucat trei zile consecutiv.

Citeste si: Epoca softurilor inteligente e aici. Cine si cat castiga de pe urma lor

Thursday, 07-November-2019
Autor: RisCo.ro

Recomandari RisCo: