Top calitati ale unui manager excelent

Top calitati ale unui manager excelent

Top calitati ale unui manager excelent

Foto: Pixabay.com

Angajatii care isi dau demisia parasesc seful, nu compania! Din ce in ce mai multi suntem martorii unor discutii pe acest subiect, insa putini dintre noi il tratam cu seriozitate. Rolul unui manager este extrem de important intr-o companie. Un manager excelent este un manager care poate deveni un bun lider.

El are o serie de abilitati care il ajuta sa comunice cu usurinta cu echipa, sa delege sarcini, sa se focuseze nu doar asupra rezultatelor, ci si asupra bunastarii echipei si sa obtina cele mai bune rezultate.

Desigur, la dezechilibrele care apar intr-o companie contribuie si alti factori la fel de importanti, cum ar fi neintelegerile dintre colegi, impartirea inegala a sarcinilor sau o atmosfera nepotrivita.

 Cu toate acestea, un manager excelent stie cum sa puna accent pe inchegarea echipei, are abilitatea sa identifice punctele slabe si sa isi incurajeze angajatii sa lucreze pentru atingerea acelorasi obiective.

 

Top calitati ale unui manager excelent

 

Iata, asadar, ce calitati trebuie sa aiba un sef pentru a fi un manager excelent!

 

Creativitate

 

Creativitatea este ceea ce separa competenta de excelenta. Creativitatea sta la baza proiectelor celor mai reusite, este scanteia care stimuleaza gandirea si care captiveaza atentia oamenilor. Asadar, creativitatea este una dintre cele mai importante calitati pe care trebuie sa le aiba un manager. Daca nu exista creativitate, nu exista viziune.

 

Structura

 

 

Un manager excelent stie ca structura si contextul merg mana in mana. El stie cum sa isi coordoneze angajatii si cum sa-i determine sa vada aspectele importante ce trebuie urmarite in companie. Un manager care cunoaste bine structura companiei stie intotdeauna cum sa actioneze. In plus, va reusi sa isi indrume echipa intr-un mod eficient si va reusi sa-si depaseasca granitele.

 

Intuitie

 

Intuitia este o alta calitate pe care trebuie sa o aiba un manager excelent. Din moment ce nu se rezuma totul la calcule si precizie, intuitia ajuta orice manager sa ia decizii mai bune si mai inspirate. Intuitia este inteligenta emotionala, ceea ce inseamna ca managerul va avea capacitatea sa inteleaga nevoile angajatilor sai si va putea sa actioneze intr-un mod etic, moral si corect.

 

Cunostinte

 

Un manager bun nu este limitat doar la cunostintele din domeniul lui. Cu cat este mai informat si cunoaste informatii esentiale din mai multe domenii de activitate, cu atat ii va fi mai usor sa coordoneze echipa si sa obtina rezultate excelente.

 

Angajament

 

Un manager bun isi ia angajamentul de a duce la bun sfarsit orice proiect si de a avea grija de echipa lui. El este atent la detalii si are capacitatea de a obtine succesul. Un manager excelent stie cum sa comunice cu echipa sa si se asigura ca fiecare angajat stie foarte bine ce are de facut.

 

Alte calitati importante ale unui manager bun

 

 

Latura umana este o alta calitate esentiala a unui manager excelent

 

Angajatii apreciaza managerii care au o latura umana si care nu profita de autoritatea pe care o au in companie. Trasatura umana este cea mai importanta calitate a unui manager excelent. Aceasta trasatura face diferenta dintre un manager care obtine rezultate bune in timp si un manager care obtine rezultate excelente. Managerii care comunica deschis cu angajatii lor se bucura de foarte multa apreciere si de loialitate.

 

Modul in care actioneaza in unele situatii este extrem de important

 

Nu in ultimul rand, este foarte important sa mentionam modul in care actioneaza un manager in unele situatii. De exemplu, in cazul in care se confrunta cu o concediere, un manager excelent este alaturi de angajatul sau pana in momentul in care drumurile lor se separa. O modalitate etica si morala este aceea de a-l ajuta pe angajat sa isi gaseasca un nou loc de munca, poate fi vorba de o recomandare sau poate sa il ajute sa intre in legatura cu recruteri.

Acest mod de a actiona denota faptul ca managerul are o trasatura umana, iar ceilalti angajati vor aprecia aceasta calitate. Mai mult decat atat, ceilalti angajati vor avea securitatea locului de munca, intrucat vor observa ca managerul lor este alaturi de echipa pana la capat.

Te-ar putea interesa si: Reguli de bun simt pentru inchegarea echipei. Cum lucram la unison?

Sursa: projectsmart.co.uk

Thursday, 28-November-2019
Autor: Daniela Mitran

Recomandari RisCo: