Top cele mai bune orase de vizitat in 2019

Top cele mai bune orase de vizitat in 2019

Top cele mai bune orase de vizitat in 2019

Foto: RisCo

Ai planuri de calatorie anul acesta? Poate vrei sa vizitezi mai multe tari din Europa sau poate vrei sa calatoresti in indepartata China, unde vei descoperi o cultura complet diferita si o zona dinamica, cu foarte multe locuri de vizitat sau preparate de incercat.

Indiferent unde vrei sa calatoresti, este bine sa iti pregatesti din timp concediul si, de ce nu, sa iti rezervi biletele de avion. De asemenea, este foarte important sa iti stabilesti bugetul pentru vacanta, sa iei in calcul cheltuielile de transport, de cazare, de vizitare a punctelor turistice, cat si alte cheltuieli neprevazute. Nu uita ca si pasaportul trebuie sa fie valabil, iar in functie de zona in care calatoresti, este esential sa ceri informatii despre valabilitatea pe care trebuie sa o aiba pasaportul.

 

Acestea sunt orasele aflate in topul preferintelor in 2019:

 

1. Copenhaga, Danemarca

2. Shenzhen, China

3. Novi Sad, Serbia

4. Miami, USA

5. Kathmandu, Nepal

6. Mexico City, Mexic

7. Dakar, Senegal

8. Seattle, USA

9. Zadar, Croatia

10. Meknes, Maroc

 

Topul a fost realizat de lonelyplanet.com

 

In topul listei cu cele mai bune orase de vizitat in 2019 se afla orasul Copenhaga, capitala Danemarcei. Este o destinatie de vacanta preferata anual de foarte multi turisti, orasul fiind recunoscut pentru minunatele locuri ce pot fi vizitate, cat si pentru calitatea vietii. Locuitorii au un stil de viata sanatos si trebuie sa mai adaugam ca orasul Copenhaga este locul perfect pentru plimbarile cu bicicleta.

In top se gasesc destinatii din Europa, America de Nord, America de Sud, Asia si Africa, ele fiind situate in emisfera nordica. Alte destinatii de vacanta precum cele din Australia si Africa de Sud nu s-au clasat in topul preferintelor anul acesta.

Anual, numarul turistilor creste tot mai mult, iar dinamica destinatiilor de vacanta este cel putin interesanta. Sunt zone in care sunt asteptati anual foarte multi turisti, insa cresterea turismului aduce si cateva aspecte negative. De exemplu, in anul 1990 au fost inregistrati 1,7 milioane de turisti in Barcelona, Spania, iar anul trecut numarul celor care au vizitat renumitul oras din Spania a ajuns la 32 de milioane.

Te-ar putea interesa si: Mini-vacantele la munte, in topul alegerilor de weekend. Ce incasari au inregistrat hotelurile din Prahova

Tuesday, 16-April-2019
Autor: RisCo