Top domenii in care se fac angajari in Bucuresti la sfarsitul anului 2019

Top domenii in care se fac angajari in Bucuresti la sfarsitul anului 2019
Foto: Hipo.ro

Piata fortei de munca de la noi din tara este intr-o continua schimbare, influentata fiind de noile tehnologii si trenduri.

In Romania, perspectivele de angajare se anunta moderate potrivit studiului ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca. Cel mai slab ritm de angajare din ultimii 2 este anticipat in ultimul semestru al anului 2019 pentru cei care isi cauta joburi in Bucuresti.

 

Care sunt domeniile cu cele mai bine platite joburi din Bucuresti?

 

Daca in luna octombrie a anului trecut, salariul mediu net era de 2.720 RON, in luna iulie a lui 2019 acesta a fost majorat, ajungand la 3.119 RON (+ 399 de RON).

Industriile in care angajatii castiga cele mai mari salarii sunt cele din industria extractiva, din telecomunicatii, financiar, transporturi aeriene si tehnologia informatiei, potrivit Institutului National de Statistica.

In urma unei analize Ziarul Financiar, salariile medii din 9 sectoare au depasit 1.000 de euro net, prima pozitie fiind ocupata de serviciile IT, cu o crestere de 8%, fata de 2018.

 

Ce beneficii ofera angajatorii?

 

14% dintre angajatorii care au participat la studiul Piata fortei de munca ofera tichete de masa ca principal beneficiu extra-salarial pentru locurile de munca in Bucuresti. Alte beneficii pe care acestia le-au mentionat in majoritate sunt asigurarea medicala privata, programul de lucru flexibil, primele de Paste si/sau de Craciun, posibilitatea de a lucra de acasa sau zile libere suplimentare.

Echilibrul dintre viata personala si cea profesionala si posibilitatea de a fi omniprezent la birou reprezinta doar cateva dintre efectele tehnologizarii. Ca raspuns, pentru angajati a devenit deja o necesitate flexibilitatea locului de munca. Fenomen care se poate observa deja si noi in tara, prin dorinta angajatorilor de a oferi in top 3 beneficii un program de lucru flexibil.

 

Care sunt domeniile cu cele mai multe locuri de munca in Bucuresti?

 

Inca de la inceputul acestui an s-a observat o accelerare a pietei fortei de munca in domeniul IT Software, fenomen care continua si in ultimele luni ale anului. Domeniul se claseaza pe prima pozitie in topul domeniilor cu cele mai multe joburi, fiind urmat de Vanzari, Customer support – Client service, Contabilitate – Finante si Inginerie.

Industriile pentru care competitia va fi mai ridicata, din cauza numarului scazut de angajari in Bucuresti sunt: Juridic, Achizitii, IT Hardware, Marketing – PR si Administrativ.

Un nou an, noi provocari pentru piata fortei de munca, atat la nivel national, cat si international, ceea ce inseamna ca vor aparea si mai multe schimbari în ceea ce priveste pregatirea angajatilor, mediul de lucru si relatiile dintre angajatori si angajati.

Wednesday, 09-October-2019
Autor: Hipo.ro

Recomandari RisCo: