Topul firmelor de servicii de curierat

Topul firmelor de servicii de curierat

Comertul online a luat o amploare foarte mare in ultimii ani si cu atat mai mult in perioada pandemiei. Romanii cumpara orice de la produse alimentare la imbracaminte si gadgeturi Iar afacerile par ca merg din ce in ce mai bine pentru firmele de curierat din Romania, pentru ca vanzarile acestora sunt tot mai mari.

Conform unui studiu realizat de Keysfin, piata serviciilor de posta si curierat a avansat considerabil in 2019, cu 15% in comparatie cu anul 2018.

Cu toate acestea, neplacerile cauzate de intarzieri in timpii de livrare sau deterioararea prduselor ii determina pe consumatori sa fie pretentiosi atunci cand vine vorba de alegerea firmelor de curierat.

Cine monopolizeaza piata de servicii de curierat?

Mai jos regasim un top al companiilor din Romania care ofera servicii de curierat realizat deRisCo.

Top Companii 

1. FAN Courier

Rating RisCo 8.4 (AA+)

Fan Courier este liderul incontestabil al firmelor de curierat. Infiintat in 1998, cu capital 100% romanesc, compania este unul din cele mai cunoscute si longevive branduri romanesti, cu acoperire nationala de 100%, cu 139 de filiale in toata si o flota de peste 4300 de vehicule cat si la nivel international, prin parteneriate solide.

Cota piata 47.9% in Bucuresti si 22% pe tara .

Fan Curier

Fan Courier continua sa castige teren, in 2019, compania a facut afaceri de aproape 792 milioane de lei, respectiv un avans de peste 15% fata de 2018 si o marja de profit de 10%.

Reprezentantii companiei au declarat la inceputul anului 2021 ca au depasit, in 2020, pragul de 1 miliard de lei cifra de afaceri si estimeaza un avans intre 10% si 15% pentru anul 2021.

 

2. CARGUS

Rating RisCo 4.9 (BB)

Cargus a fost prima firma de curierat din Romania, infintata in 1991 de doi antreprenori romani. In 2013 compania a fost vanduta unui fond de investitii care a achizitionat si Urgent Curier si asa a aparut Urgent Cargus. In anul 2020 compania a intrat intr-un process de rebranding schimbandu-si numele in Cargus.

Cargus se afla la o distanta considerabil de mare de competitorul sau direct, Fan Courier, atat din punct de vedere al incasarilor, cat si al profitului, cu o retea nationala de 60 de centre de sortare si depozite, 68 de agentii si o flota de peste 2.600 de vehicule de curierat. Compania detine un market share de 12.6% pe tara .

 Cargus

Cargus a inregistrat in anul 2019 o cifra de afaceri de 453 milioane de RON cu aproape 300 de milioane de RON mai putin decat Fan Courier si cu o rata de crestere la jumatate fata de competitorul sau, respectiv 7%.

Dupa investitii de 2 milioane de euro in 2016, in tehnologie de utlima generatie, care a generat o pierdere de 19,9 milioane de RON, Cargus incheie anul 2019 in aceeasi linie.

Reprezentantii companiei estimeaza o crestere cu peste 20% in anul 2020 urmare a cererilor crescute din timpul pandemiei.

 

3. TNT Romania

Rating RisCo 6.3 (A)

TNT este unul din liderii mondiali ai pietei de curierat rapid si logistica si a a intrat pe piata din Romania in 1999. TNT se distinge de restul companiilor prin servicii de curierat aerian.

TNT Romania a reusit sa devanseze compania DHL, iar astfel sa fie a treia cea mai mare companie de curierat din tara pentru al 2lea an consecutiv.Compania detine o cota piata de 9.8%, cu 23 de filiale in toata tara insa se axeaza mai mult pe expedieri internationale.

 TNT

Top 5 este completat de DHL INTERNATIONAL ROMANIA SRL (341 de milioane de lei) si GLS GENERAL LOGISTICS (221 de milioane de lei).

Din cauza restrictiilor impuse, multe business-uri s-au reorientat catre vanzarile exclusiv online, consumatorii au ales sa foloseasca mai mult si mai des serviciile de curierat, astfel ca va fi interesant de urmarit rezultate anului 2020.

RisCo a realizat Topul firmelor de servicii de curierat utilizand serviciul intern Selectii Liste si Firme. Daca si tu lucrezi intr-o industrie competitiva si te intereseaza situatia primilor jucatori, urmareste articolele noastre sau foloseste serviciul recomandat de specialistii nostri.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter ,sau LinkedIn!