Uber va pierde 1 miliard din cauza plangerilor de hartuire sexuala

Uber va pierde 1 miliard din cauza plangerilor de hartuire sexuala

Uber va pierde 1 miliard din cauza plangerilor de hartuire sexuala

Foto: Pixabay.com

Uber, una dintre cele mai cunoscute companii de transport alternativ de persoane, risca sa piarda un miliard din valoarea sa pe piata din cauza plangerilor de hartuire sexuala. Astfel, actiunile companiei au scazut cu 2,2%.

In Statele Unite, compania de transport alternativ Uber a inregistrat 6.000 de plangeri de hartuire sexuala pe o perioada de doi ani, potrivit businessinsider.com.

Datele au fost publicate intr-un raport realizat pentru a arata preocuparea companiei fata de siguranta pasagerilor, in contextul in care se confrunta cu numeroase critici peste tot in lume si si-a pierdut recent autorizatia de functionare in Londra.

Raportul a verificat activitatea soferilor Uber din Statele Unite din 2017 si 2018 si a scos la iveala faptul ca la 2,3 miliarde de calatorii facute in perioada respectiva, aproape 6 000 de incidente de hartuire sexuala au fost raportate. De jumatate dintre acestea au fost vinovati soferii, iar de restul, pasagerii.

Compania de transport alternativ subliniza ca 99.9% dintre curse s-au desfasurat fara probleme de securitate.

Deocamdata, Uber nu are de gand sa faca rapoarte asemanatoare pentru celelalte tari unde au soferi, insa a promis ca o data la doi ani va prezenta date privind siguranta pasagerilor din Statele.

Te-ar putea interesa si: Peste 10 milioane de oameni vor calatori in Japonia in 2020!

Sursa: www.businessinsider.com

Friday, 06-December-2019
Autor: RisCo.ro

Recomandari RisCo: