Un producator auto important vrea sa renunte la forta de munca si inchide doua fabrici

Un producator auto important vrea sa renunte la forta de munca si inchide doua fabrici
Foto: Pixabay.com

Nissan, unul dintre cei mai cunoscuti producatori auto, vrea sa renunte la cel putin 4.300 de locuri de munca si sa inchida doua fabrici, planul fiind acela de a economisi 4,4 miliarde de dolari pana in anul 2023.

Acest plan de reduceri masive a costurilor contrasteaza cu strategia expansionista a fostului CEO Carlos Ghosn, potrivit Reuters. Deciziile fac parte dintr-un plan de restructurare prezentat in iulie anul trecut si ar putea include reducerea gamei de autovehicule si de optiuni, reducerea locurilor de munca in principal in birourile din Statele Unite si Europa si reducerea bugetelor de publicitate si marketing.

Cele mai multe reduceri planificate si masuri pentru imbunatatirea eficientei au fost prezentate consiliului de administratie al Nissan in noiembrie 2019 si au primit aprobarea acestuia, precizeaza MEDIAFAX.

Sub conducerea lui Ghosn, Nissan a pornit intr-o expansiune globala, adaugand noi modele si intrand agresiv pe piete precum India, Rusia, Africa de Sud si Africa de sud-est, cheltuind foarte mult pentru promovare si marketing.

Acum, multe dintre aceste afaceri au ratat obiectivele de vanzari, iar directorii de la cartierul general estimeaza ca pana la 40% din capacitatea globala de productie este neutilizata sau subutilizata.

In iulie, Nissan a declarat ca va reduce 12.500 de locuri de munca din 14 unitati din intreaga lume, din Regatul Unit pana in Spania, Mexic, Japonia, India si Indonezia – si va reduce gama de modele cu 10%.

La vremea respectiva, oficialii Nissan au declarat pentru Reuters ca aceasta inseamna inchiderea unei linii de productie la fiecare uzina.

Acum, Nissan are in vedere inchiderea permananeta a doua uzine, pe langa reducerile de pe celelalte 14 unitati.

Wednesday, 29-January-2020
Autor: RisCo.ro

Recomandari RisCo: