Wi-Fi 6: Ce costuri implica pentru actualizarea conexiunilor din casa

Wi-Fi 6: Ce costuri implica pentru actualizarea conexiunilor din casa

Wi-Fi 6: Ce costuri implica pentru actualizarea conexiunilor din casa

Foto: IT MANIA

Conexiunile 5G sunt o mare reusita, sunt un avans tehnologic, dar in continuare utilizatorii vor prefera folosirea retelelor Wi-Fi in locul celor de date mobile, asa ca ar trebui sa te bucuri de nouatile aduse de Wi-Fi 6.

„Chiar daca tehnologia 5G este intens promovata in ultima vreme, Wi-Fi 6 va avea un impact mai mare in vietile noastre conectate – chiar mai devreme.”, a spus analistul FeibusTech, Mike Feibus. „

Wi-Fi 6, noul nume al standardului tehnic numit de fapt 802.11ax, nu va spori doar viteza de transfer de date – desi va face asta de pana la trei ori sau mai mult. De asemenea, va ajunge in colturile casei noastre mai departe de echipamentele de retea, va face fata mai bine aglomeratiei de pe aeroporturi si stadioane si va evita interferentele din reteaua vecinilor. Pe telefon sau laptop, ar trebui sa va salveze si durata de viata a bateriei.

Nu este de mirare ca designerul de cipuri wireless Qualcomm pariaza foarte mult pe Wi-Fi 6. Compania a prezentat marti un cvartet de procesoare care vor aduce Wi-Fi 6 intr-o noua gama de echipamente de retea – si o serie de parteneriate concepute pentru a telegrafia influenta sa cu tehnologia.

„Wi-Fi-ul este omniprezent si acceptat pe scara larga”, a spus Rahul Patel, liderul diviziei de cipuri Wi-Fi de la Qualcomm, intr-un interviu. Dar, cu mai multe dispozitive in casele noastre si activitati precum jocurile de noroc si streamingul video care solicita noi cerinte, exista un blocaj de trafic in retea, a spus el.

„Taierea cablurilor este reala. Ceea ce era de obicei un televizor in locuinta obisnuita sunt acum cinci sau sase ecrane diferite”, a spus Patel. „Exista o cantitate extraordinara de continut care consumat prin casa, care a existat inainte. Exista o problema de congestie.”

Citeste continuarea articolului pe www.itmaniatv.com!

Tuesday, 03-September-2019
Autor: IT MANIA

Recomandari RisCo: