YouTube in cifre: cati utilizatori a atins platforma video

YouTube in cifre: cati utilizatori a atins platforma video
Foto: IT MANIA

YouTube este mare. Foarte mare. Este cea mai populara platforma de streaming video de pe planeta si al doilea cel mai vizitat site web din lume. Dar probabil ca stiati deja asta, nu-i asa?

Acesta este motivul pentru care am facut cateva cercetari si am pregatit o multime de statistici si date interesante despre YouTube pe care probabil nu il cunosti. Acestea includ cati utilizatori lunar intra pe platforma, cat valoreaza YouTube, cine este cel mai bine platit YouTuber si multe altele.

YouTube a atins un nou punct de reper anul acesta. Platforma de streaming a atins doua miliarde de utilizatori conectati lunar, ceea ce este enorm. Adica aproximativ un sfert (25%) din intreaga populatie a planetei. Conform unor rapoarte, 62% dintre utilizatori sunt barbati, iar 38% sunt femei.

In urma cu cateva luni, Google a dezvaluit ca peste 500 de ore de continut este incarcat pe YouTube in fiecare minut. Aceasta se traduce la 30.000 de ore pe ora si 720.000 de ore pe zi. Altfel spus, aveti nevoie de aproximativ 82 de ani pentru a viziona intregul continut nou incarcat pe YouTube intr-o singura zi.

YouTube a fost lansat in 2015 de trei fosti angajati PayPal – Jawed Karim, Chad Hurley si Steve Chen. Numele de domeniu a fost activat pe 14 februarie 2005, dar primul videoclip a fost incarcat pe platforma pe 23 aprilie in acelasi an. Platforma a devenit rapid un succes, Google achizitionand-o pentru 1,65 miliarde de dolari in noiembrie 2016.

Citeste continuarea articolului pe www.itmaniatv.com!

Monday, 12-August-2019
Autor: IT MANIA

Recomandari RisCo: