Ce schimbari radicale aduce Microsoft prin lansarea noului sau sistem de operare

Ce schimbari radicale aduce Microsoft prin lansarea noului sau sistem de operare

Microsoft isi lanseaza cel mai nou sistem de operare, Windows 10S, o varianta simplificata, menita sa sa le serveasca elevilor, studentilor si profesorilor in scop educational.

Acesta detine functii de baza, este mult mai simplu, consuma mai putine resurse si ocupa mai putin spatiu. Toti detinatorii de Windows 10 din scoli au dreptul de a beneficia de Windows 10S gratuit. Timpul de incarcare este de cel mult 15 secunde, iar autentificarile ulterioare nu necesita mai mult de 5 secunde.

Totusi, sistemul este legat de Windows Store, ceea ce inseamna ca studentii vor putea descarca exclusiv aplicatii din magazinul Microsoft. Considerand scopul utilizarii acestuia, putem vorbi despre un aspect pozitiv: studentii nu vor putea accesa aplicatii daunatoare sau care duc la scaderea performantei in timp.

In cazul in care se doreste in mod special instalarea unei aplicatii din afara Windows Store, se poate trece la Windows 10 Pro, pentru 49$, fara a se putea reveni, ulterior, la Windows 10S.

Citeste si: 4 metode inteligente prin care invatam mai repede in fiecare zi

Se pare ca Windows 10S vine pe piata pentru a concura cu sistemul de operare Chrome OS, din partea celor de la Google. Acesta este proiectat, de asemenea, pentru a consuma mai putine resurse si a aduce o experienta simpla de utilizare.

Odata cu Windows 10S, Microsoft a lansat noul Surface Laptop, un dispozitiv subtire, de ultima generatie. Ideea Microsoft este sa isi proiecteze aplicatiile si dispozitivele in asa fel incat sa fie potrivite pentru scopuri educationale.

booredatwork.com

Performanta si securitatea sunt puse pe primul plan. CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a precizat ca isi doreste ca tehnologia sa fie un element auxiliar pentru profesori, nu un factor care sa le distraga atentia studentilor de la notiunile cu adevarat importante. Tocmai de aceea exista o limitare la gama de aplicatii care pot rula pe acest sistem.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter sau LinkedIn!