Datorii Restante la Bugetul de Stat

 

1. Ce este raportul Datorii Restante la Buget?

 

Raportul Datorii Restante ofera informatii despre obligatiile restante ale societatilor catre bugetul de stat pe baza inregistrarilor existente in baza de date a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Datoriile restante catre Bugetul de Stat sunt relevante avand in vedere ca ele pot atrage poprirea (blocarea) conturilor respectivei firme pana la concurenta sumelor restante. Astfel, datoriile restante reprezinta un risc operational major.

2. Vezi prezentare video raport Datorii Restante la Buget RisCo

 Prezentare Video Datorii Restante la Buget

3. Interpretare raport Datorii Restante la Buget

 

Raportul prezinta atat datoriile restante la buget (cele curente), cat si istoricul acestora pentru fiecare din cele 4 bugete. In cazul in care o firma are datorii restante exista riscul de poprire a conturilor pana la achitarea acestor datorii.

 
Firma cu datorii restante la buget:
 

Raportul prezinta sumele datorate la bugetul de stat defalcate pe cele 4 bugete:

- bugetul de stat;

- bugetul asigurarilor de stat;

- bugetul asigurarilor pentru somaj;

- bugetul asigurarilor de sanatate.

Fiecare tabel indica aceste sume pe categoriile specifice unde se inregistreaza datoriile restante.

Datele raportului sunt actualizate din 3 in 3 luni conform procedurii de publicare a datelor de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Riscul major in cazul inregistrarii de datorii restante la buget este poprirea conturilor firmei respective! In cazul unei popriri firma este in imposibilitate de a efectua platile curente: facturile catre furnizori, ratele la credite si leasing, achizitii materii prime, etc.

Raportul prezinta totodata istoricul datoriilor restante pentru ultimii 4 ani fiscali.

raport rating financiar
 
 
Firma fara datorii restante:
 

In cazul in care o firma nu are datorii curente la bugetul de stat, atunci raportul specifica acest aspect in mod distinct.

In cazul anumitor firme, chiar daca ele nu au datorii curente, raportul prezinta istoricul acestor datorii pentru perioadele anterioare. Includerea istoricului in raport nu inseamna ca firmele au datorii restante, ci prezinta o indicatie privind comportamentul financiar al respectivelor firme.

raport rating financiar

4. Cum te ajuta raportul Datorii Restante la Buget

 
 • Indica totalul sumelor restante la bugetul de stat
   

  Sumele cumulate pe cele 4 bugete reprezinta totalul datoriilor restante pe care le inregistreaza firma la sfarsitul unui trimestru. Perioadele de raportare sunt sfarsitul lunilor martie, iunie, septembrie si decembrie.

 • Indica obligatiile restante detaliate pe categorii de impozite
   

  Datorita structurii de datorii pe cele 4 bugete, firmele pot inregistra datorii restante doar pentru unele dintre bugete (de ex doar la bugetul de stat sau doar la asigurarilor de sanatate, etc). Faptul ca o firma nu inregistreaza datorii la unul dintre bugete, dar are la celelalte nu elimina riscul de poprire.

 • Evaluarea riscului la care este expusa firma in cazul unei popriri pe cont
   

  Daca o firma are datorii restante si poarta un risc de poprire, atunci suma totala a datoriilor are un rol deosebit de important. Daca datoriile la stat sunt mari comparativ cu cifra de afaceri lunara, atunci firma poate fi intr-o situatie foarte dificila. In aceasta situatie exista un risc foarte mare avand in vedere ca mare parte sau intreaga cifra de afaceri lunara trebuie sa acopere aceste datorii. Este chiar posibil ca firma sa nu-si poata continua activitatea. Daca sumele sunt mici acestea pot fi acoperite cu usurinta din incasarile curente.

 
Va recomandam totodata urmatoarele rapoarte pentru o interpretare cat mai completa a datelor financiare ale unei firme:
 
Rating Financiar - indica evaluarea financiara globala a firmei in functie de rezultatele financiare obtinute
 
Probabilitatea de Insolventa - indica probabilitatea ca firma sa intre in faliment si valoarea firmei in euro
 
Limite Plati la Termen - indica sumele recomandate pentru care se poate da marfa / servicii cu plata la termen
 

5. Cum poti obtine raportul Datorii Restante la Buget

 
Verificare individuala:
 
Accesati aceasta pagina Verifica Firma introduceti numele si CUI-ul firmei, apoi selectati rapoartele dorite. Plata rapoartelor se efectueaza cu cardul, acestea fiind transmise pe email-ul indicat. Totodata se transmite si factura fiscala. Folosind aceasta varianta nu aveti nevoie de Cont Client.
Abonament:
 
Achizitionati un abonament din pagina Abonamente Rapoarte RisCo. Un abonament cuprinde un numar fix de rapoarte individuale platite si un numar nelimitat de rapoarte gratuite de un anumit tip. Abonamentul este valabil 12 luni de la data achizitionarii (sau pana cand se consuma toate rapoartele platite) si va permite efectuarea de verificari pentru toata gama de rapoarte disponibile. Folosind acesta varianta veti avea nevoie de un Cont Client care se va deschide odata cu achizitionarea abonamentului.
Rapoarte Demo
 
setarile de limba, moneda
si date financiare sunt
disponibile in contul de client.
Raport Demo in RON
Raport Demo in EUR
 
 Raport Datorii Restante la Bugetul de Stat
 
Cont RisCo
 
 • Administrezi datele firmei tale
   
 • Acces la sectiunile Date Firme si Selectie Firme
   
 • Acces Gratuit la Insolvente Firme
   
 • Abonamente Risco cu reduceri
   
 • Pentru cont pe firma primesti:
   
 
 
3 rapoarte
GRATUITE
Deschide cont RisCo si primesti: 3rapoarte GRATUITE
Alerte Insolventa
GRATUIT - ZILNIC
 
Adreasa ta de email este suficienta!

Primesti zilnic lista cu firmele care au
avut procese de insolventa
in ziua anterioara
 
 
Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Do NOT follow this link or you will be banned from the site!