3 tipuri de oameni care au succes in viata

https://www.risco.ro/portfolio/uploads/articole/imgPrin/autodidact.jpg
Foto: soulsophy.wordpress.com

Toti oamenii care au ajuns sa aiba succes in viata au implinit lucruri mari, prin multa munca, dar si datorita creativitatii si inovatiei care ii caracteriza. Tocmai de aceea, este nevoie sa stai in jurul unor oameni care sa aiba o influenta pozitiva asupra ta:

1. Oamenii vizionari

Oameni ca Galileo, Michael Jackson, John Lenon, Elon Musk, Jeff Bezos, Richard Branson, Oprah, J.K.Rowling  sunt doar cateva exemple de oameni care au provocat canoanele, deschizand ferestre in lumi noi, realizand “imposibilul”, prin inovatia adusa in domeniile lor.

Obiectivul oamenilor vizionari nu este sa faca bani, sa impresioneze multumilite, sa stea in preajma celebritatilor, sau sa castige putere. In schimb, ei isi doresc in mod profund sa schimbe lumea, ajutand si imbunatatind viata prin idei noi, produse, sau viziuni.

Oamenii cu viziune isi impart pasiunile si entuziasmul cu lumea, lasand pe alte minti talentate sa le patrunda in cercul de cunostinte. Un exemplu este Elon Musk, care nu doar vrea sa construiasca o colonie umana pe Marte, ci si sa faca transportul mai rapid prin masinile electrice (Tesla Motors).

Prin urmare, incearca sa fii un antreprenor cu viziune. sa schimbi paradigmele, si sa iti imbogatesti viata cu dimensiunea unor visuri mari. O idee, ajutata de efort si munca, te va conduce spre succesul mult dorit.

2. Geniile creative

Creativitatea este o componenta tipic umana, acel ceva care ne face diferiti si unici.  Cei care isi urmeaza intuitia creativa reusesc sa traiasca experiente uimitoare si sa creeze o diferenta in societate.

De asemenea, oamenii creativi nu se tem de greseli si esecuri, pentru ca stiu ca ele sunt parte dintr-un proces creativ.

Forta care ne conduce pe un taram necunoscut, ajutandu-ne sa cream lucruri noi si inedite, se numeste crativitate. Fie ca vrei sa scrii o carte, sa pictezi, sa faci muzica, sa creezi aplicatii apreciate de public, trebuie sa gandesti in afara tiparelor, cu mult curaj.

3. Oamenii care invata tot timpul

Un lucru pe care il au in comun oamenii de succes este setea de cunoastere. Sunt indivizi care nu se opresc niciodata din invatat.

Sunt atrasi de invatarea unor noi skill-uri, fie ca vor sa isi imbunatateasca business-ul sau doar o idee, un produs, sau un serviciu.

Exista multi oameni de succes care au renuntat la scoala si au invatat singuri tot ce au aplicat apoi in afaceri. Minti stralucite ca Nikola Tesla, John D. Rockefeller, William Shakespeare, The Wright Brothers, Benjamin Franklin, Thomas Edison, Henry Ford, Steve Jobs, Richard Branson, Rachael Ray, Hilary Swank, Coco Chanel  ne arata ca oamenii curajosi reusesc, indiferent de aportul educatiei formale, pentru ca lupta pentru visul lor.

Daca iti doresti sa ramai competitiv pe piata muncii actuale si sa castigi mai multi bani, invata sa fii autodidact! Nu omori o idee sau un vis doar pentru ca nu ai idee cum sa faci ceva. Hraneste-ti curiozitatea cu carti, excursii, cursuri, filme...  si nu lasa nimic la voia intamplarii.

Imediat ce incepi aceasta schimbare si dai atentie dezvoltarii tale personale, vei gasi directia pe care ti-o doresti in viata.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter, sau LinkedIn!   

 

Sursa: LifeHack

Traducere: Diana Petroiu

Autor: Luigi Potenza