Nu stii unde sa pleci de 1 Mai? Iata cele mai tentante destinatii

https://www.risco.ro/portfolio/uploads/articole/imgPrin/20-2375.jpg
Foto: thomson.co.uk

Mai sunt doar cateva zile pana la mult asteptata vacanta de 1 mai si inca sunt persoane care isi intreaba prietenii “Ce facem luni, de 1 Mai?”. Pentru cei care nu isi mai doresc sa petreaca si aceasta vacanta tot la pescuit, gratar, in parc sau pe litoralul romanesc, agentiile de turism inca mai dispun de oferte tentante pentru minivacanta din acest an.

Pentru toti acestia am pregatit un top cu cele mai spectaculoase orase ale lumii, in care ar putea sa petreaca perioada urmatoare.

 

Dubrovnik, Croatia

Considerat Perla Adriaticii, orasul Dubrovnik este incarcat de ziduri de secol XI, ce ofera un peisaj cu adevarat medieval. Orasul a devenit cunoscut odata cu filmarile pentru celebra trilogie Game of Thrones. Mai mult decat atat, centrul vechi al orasului este inscris pe Lista Patrimoniului UNESCO. De asemenea, poti profita de vecinatatea Marii Adriatice si a Insulelor Elafiti si sa inchiriezi o barca pentru o scurta croaziera de neuitat.

 

Florenta, Italia

Capitala regiunii Toscana, Florenta este unul dintre cele mai frumoase si romantice orase din lume. Plin de oameni primitori si prietenosi si de cladiri cu o arhitectura impresionanta, orasul iti va oferi o atmosfera feerica.

 

Marrakech, Maroc

Marrakech este un oras aflat in inima Marocului si este acel tip de destinatie care iti poate schimba perceptia despre lumea islamica. Uita de harta atunci cand strabati stradutele orasului, pierde-te printre constructii antice, pravalii si case si afla povestea de sute de ani de civilizatie urbana a celui mai reprezentativ oras din Maroc. In plus, odata cu aceasta experienta vei descoperi ca bucataria marocana este extrem de incantatoare.

 

Amsterdam, Olanda

Denumita si Tara Lalelelor, Olanda este alegerea perfecta pentru a descoperi cultura uneia dintre cele mai controversate zone ale lumii. Fiind o destinatie noua pentru tine, poti opta gratuit pentru un tur al orasului, in care ti se va prezenta indeaproape arta, istoria si arhitectura zonei.

 

Monte Carlo, Monaco

Monte Carlo este destinatia perfecta pentru turistii care inca mai cred in povestile cu printi si printese, si care sunt pasionati de intrecerile cu masini si de jocurile de noroc. In afara de acestea, celebra locatie mai este vizitata si pentru spatiile verzi, arhitectura extravaganta, competitile sportive, festivalurile incantatoare, magazinele luxoase si restaurantele rafinate.

 

Daca iti doresti sa iesi din cotidian si sa ai parte de momente minunate alaturi de cele mai dragi persoane din viata ta, nu ezita sa treci pragul unei agentii de turism si sa accepti oferta care ti se potriveste mai mult. Vacantele sunt mereu cel mai bun prilej de a te relaxa si de a colectiona cat mai multe fotografii.

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!

Sursa: momondo.ro

Autor: Minodora Florescu