Bill Gates sustine ca aceste 5 principii garanteaza succesul

https://www.risco.ro/portfolio/uploads/articole/imgPrin/fastcompany.com.jpg
Foto: fastcompany.com

Atunci cand cel mai bogat om din lume ofera sfaturi pentru afaceri, este bine sa ascultam. Daca esti in cautarea unui model in afaceri, atunci ce poate fi mai bun decat cel mai bogat om din lume, Bill Gates?

Microsoft, compania pe care a fondat-o, a format o intreaga industrie de succes. Gates a strans o avere de peste 80 de miliarde de dolari si si-a indeplinit visul: un calculator la fiecare birou.

Iata cele 5 principii dupa care afaceristul s-a ghidat de-a lungul vietii:

Cateodata trebuie sa stii sa spui “NU”

Bill Gates stie acest sfat de la Warren Buffett si spune ca este extrem de util pentru oricine, nu doar pentru cei bogati si cunoscuti. Intr-o lume atat de aglomerata, cu multe evenimente si oportunitati, trebuie sa stim sa alegem in asa fel incat sa nu ne incarcam cu obligatii inutile.

Accepta criticile si invata din ele

Chiar daca avem de-a face cu multe critici lipsite de sens, din unele avem de invatat. Asa ca, inainte de a ridica un zid de aparare, ia tot ce e mai bun din feedback-ul celor care sunt in masura sa te critice. S-ar putea sa afli lucruri care te vor ajuta sa te dezvolti.

Fii optimist

Desi ne confruntam in fiecare zi cu probleme complicate, nimeni nu ar fi pornit o afacere si investit in aceasta fara o doza puternica de optimism. Nu trebuie sa confundam optimismul cu sperantele false. Aplica o fundatie solida si ai incredere in ceea ce faci. 

Accepta esecul

Produsul revolutionar de astazi poate fi dat uitarii maine. De exemplu, calculatoarele de tip desktop si sistemele vechi de operare care odata reprezentau baza tehnologiei, au decazut astazi in favoarea dispozitivelor portabile. Totusi, acest “esec” te face sa dezvolti produse noi care sa capete din nou prim-planul.

Stabileste un obiectiv bine structurat

Stabilirea unui obiectiv clar si conturarea planului prin care se ajunge la punctul dorit nu reprezinta deloc un proces usor. Trebuie gasite modalitati prin care sa iti monitorizezi progresul si sa ai intotdeauna un plan pentru viitor.  

Bill Gates a fost la locul potrivit, in momentul potrivit, cu o strategie potrivita pentru produsul sau. Chiar daca nu esti bogat si faimos, mergand dupa aceste principii, ai sansa de a ajunge in punctul cel mai inalt posibil din parcursul tau in afaceri.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter sau LinkedIn!

Sursa: Inc.com

Traducere: Andrei Bobe

Autor: Minda Zetlin