7 trucuri de cautare Google pe care doar 4% dintre oameni le stiu

7 trucuri de cautare Google pe care doar 4% dintre oameni le stiu

Intr-o perioada in care tehnologia ne este la indemana la orice pas, exista posibilitatea sa ne prindem urechile atunci cand vrem sa cautam anumite informatii pe Google. Iata cateva trucuri pe care foarte putini dintre noi le stiu si care sunt de mare folos pentru o cautare mai usoara

1. Puterea asteriscului

Se intampla cateodata sa fie nevoie de acel cuvant cheie pe care nu ni-l putem aminti. Este timpul sa apelam la puternicul asterisc “*”. Scrie cuvintele pe care ti le amintesti si apoi pune “*” pentru a gasi rezultatele dorite. 

 

2. Cand iti lipsesc mai multe cuvinte

Daca ai o fraza mai lunga si iti amintesti doar inceputul si sfarsitul, scrie prima parte, apoi scrie AROUND plus numarul aproximativ de cuvinte pe care nu ti le mai amintesti in paranteza.

 

3. Interval de timp

Cand vrei sa cauti evenimente petrecute intr-un anumit interval de timp, adauga anii cu trei puncte de suspensie intre. De exemplu, mai jos s-au cautat evenimente din secolul 20.

 

4. Cand cauti un titlu sau un URL

Daca ti-a placut un articol si vrei sa-l gasesti, scrie “intitle:” iar apoi, fara niciun spatiu, scrie termenii de cautare doriti.

 

5. Daca vrei sa gasesti site-uri asemanatoare

Ai gasit pe internet ceva ce iti place si doresti website-uri similare? Scrie “related:” si apoi, fara spatiu intre, adresa site-ului.

 

6. Pentru cautarea versurilor din melodii

Daca vrei sa cauti fraza dorita, exact in acea ordine, pune ghilimele. In caz contrar, vei primi rezultate cu termeni asezati la intamplare.

 

7. Cuvinte pe care nu le vrei in cautare

Pentru a elimina termenii pe care nu ii doresti, pune minus “-“ inainte de cuvant. De exemplu, daca vrei sa gasesti carti interesante, dar nu te intereseaza achizitionarea lor, poti folosi aceasta metoda. 

 

Oricare ar fi situatia, se pare ca exista o solutie pentru fiecare tip de cautare. Nu ezita sa le folosesti dupa bunul plac si nu te zgarci la varietatea termenilor atunci cand e nevoie.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter sau LinkedIn!

Sursa: brightside.me

Foto: brightside.me

Traducere: Andrei Bobe