DHL: 6 tehnologii care vor schimba logistica

DHL: 6 tehnologii care vor schimba logistica

In contextul in care comertul electronic este in continua dezvoltare, industria de logistica va arata cu totul diferit in urmatorii 5 pana la 15 ani. DHL dezvolta si testeaza noile tehnologii in centrele de inovare ale companiei din Bonn si Singapore si publica periodic un raport, Trend Radar, privind tendintele in logistica. Vicepesedintele departamentului de Cercetare si Inovatie DHL, Markus Kuckelhaus, a declarat recent ca sase tehnologii vor schimba radical industria logisticii pana in anul 2030. 

"Logistica pare a fi o industrie destul de plictisitoare, cu un nivel foarte scazut de inovare. Dar acum vedem multe startup-uri care incearca sa imbunatateasca eficienta in diferite domenii ale logisticii. Acest lucru face industria mult mai interesanta decat in trecut ", a spus Markus, in timpul prezentarii sale la Conferinta Nordic Delivery 2016

Potrivit lui Kuckelhaus, cele sase tehnologii care vor afecta industria de logistica in urmatorii ani sunt:

Big data- volumul de date. DHL a facut teste cu date in managementul riscului, astfel incat acestea ar putea consilia clientii si furnizorii lor, in mod proactiv pentru potentialele transporturi esuate. 

Tehnologia senzorilor. 
DHL doreste sa creasca utilizarea senzorilor in logistica si vede un real potential folosind senzorii de miscare si de adancime, pentru a afla cat spatiu liber este intr-o camera, camion, depozit sau pe un palet. 

Realitatea augmentata. 
DHL a efectuat teste de succes, cu ochelari de realitate augmentata la personalul din depozite, atunci cand alege bunuri. Aceste lentile pot scana coduri de bare, arata lista de preluare, acolo unde sunt bunurile si unde acestea ar trebui plasate. DHL lanseaza in curand ochelari inteligenti in depozitele din Europa, SUA si Asia.

Imprimarea 3D. DHL a facut teste cu imprimarea 3D pe tipurile de bunuri pe care le au in depozitele proprii, dar exista inca provocari in ceea ce priveste calitatea, costul si eficienta produsului. Pana la 80 % din bunurile lor nu sunt potrivite pentru imprimarea 3D. Cu toate acestea, departamentul de logistica vede un mare potential in imprimarea 3D, de exemplu, in pietele de asistenta medicala de nisa. 

Robotii. Aproximativ 80 % din depozitele din intreaga lume sunt gestionate manual. DHL testeaza in prezent roboti care sa lucreze ca operatorii in depozit. De exemplu, colectarea produselor cu un carucior automat. Acesta poate ajuta operatorul si atunci cand este incarcat, se poate intoarce inapoi la statia de ambalare si poate trimite un alt carucior de colectare gol, pentru a colecta produsele necesare. 

Dronele
. DHL are asteptari mari de la drone. Ca orice alta companie majora de logistica a testat cu succes propria sa drona The Parcelcopter, in Germania, in luna mai a acestui an. "Exista o multime de posibilitati cu dronele, dar cea mai mare provocare este aspectul de reglementare, in special in Germania si tarile europene, in general.",  a afirmat Markus.

 

 

Sursa: StartupCafe