Termeni si Conditii de utilizare RisCo

 

Accesand www.risco.ro (RisCo) sunteti de acord cu termenii si conditiile de utilizare detaliate in continuare ("Acordul"). Acestea sunt conditiile in care puteti folosi site-ul RisCo si toate subdomeniile acestuia, cat si continutul / Serviciile on-line disponibile pe acesta, respectiv Servicii, newslettere, continut, baze de date sau informatii afisate (denumite in continuare cu termenul colectiv "Serviciile") .

 

Utilizand Serviciile noastre in continuare, va dati acordul sa respectati termenii si conditiile acestui Acord. Daca nu sunteti de acord cu acesti temeni si conditii, RisCo nu doreste sa va ofere acces la Serviciile sale si in consecinta va rugam sa nu mai accesati aceste Servicii in continuare.

 

1. Actualizari ale acestui Acord. RisCo poate modifica, la libera sa discretie, din timp in timp unele prevederi ale acestui Acord. Modificarile si noua forma a Acordului va vor fi aduse la cunostinta prin intermediul site-ului, atunci cand veti intra in contul dvs de Utilizator. In cazul in care nu acceptati Acordul nu veti putea folosi contul de client. Va recomandam sa cititi la anumite intervale Acordul pentru a vedea eventualele modificari. Utilizarea Serviciilor constituie acceptarea dumneavoastra fata de modificarile intervenite in Acord.

 

2. Conditii suplimentare. Unele Servicii oferite sau parti ale sale pot fi guvernate de conditii suplimentare de utilizare, care sunt descrise pe paginile respective. Prin prezenta, sunteti de acord cu toate conditiile pentru utilizarea acestor Servicii iar in cazul in care ele intra in conflict, conditiile specifice suplimentare sunt cele care vor avea prioritate fata de aceste conditii generale.

 

3. Contracte. Utilizatorii pot avea incheiate contracte cu Risco Servicii Financiare SRL pentru Serviciile site-ului continand anumite prevederi particulare sau negociate. In situatia in care anumite clauze sunt in contradictie cu acest Acord, atunci vor prevala termenii stipulati in contractele semnate intre parti.

 

4. RisCo. RisCo reprezinta un serviciu on-line furnizat prin intermediul site-ului www.risco.ro si a subdomeniilor sale care ofera posibilitatea utilizatorilor de a obtine rapoarte, date si informatii despre situatia financiara si juridica a firmelor inregistrate in Romania, precum si de a interactiona cu acestea prin servicii specializate.

 

5. Proprietatea, Limitari generale de utilizare

5.1. Proprietatea. Prin utilizarea Serviciilor intelegeti si sunteti de acord ca textele, informatiile, datele, graficele, imaginile, inregistrarile audio, video, desenele, organizarea generala, compilarea, meta data, reclamele si toate celelalte elemente ce pot fi protejate intelectual ("Continutul") puse la dispozitie prin intermediul Serviciilor sunt proprietatea RisCo, a celor care fac reclama sau a tertelor parti, denumiti in continuare prin termenul generic de "Furnizori de Informatie" si sunt protejate de legile de copyright si proprietate intelectuala.

5.2. Marca Inregistrata. RisCo - Verificare Monitorizare Firme este marca inregistrata a Risco Servicii Financiare SRL conform Certificatului de inregistrare a marcii nr 129973 emis de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci din data de 01.11.2013.

"SellNet" este marca inregistrata a Risco Servicii Financiare SRL conform Certificatului de inregistrare a marcii nr 153059 emis de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci din data de 16.04.2018.

5.3. Limitari generale de utilizare. Cu exceptia cazului cand aveti acordul nostru prealabil, nu aveti dreptul sa reproduceti, sa vindeti, sa publicati, sa distribuiti, sa retransmiteti, sa emiteti, sa afisati, sa oferiti sau sa exploatati in scopuri comerciale, Continutul disponibil prin intermediul acestor Servicii, cu urmatoarele exceptie: daca va oferim Servicii de transmitere email sau de alt tip asociate unui anumit articol din cadrul Serviciilor, puteti folosi trasmiterea email sau de alt tip asociata, pentru a distribui altor persoane respectiva informatie.

5.4. Modificarea Continutului. Sunteti de acord sa nu modificati sau sa rearanjati Continutul. Sunteti de acord sa nu folositi pasaje din Continut, titluri sau fragmente pentru a fi utilizate in cadrul altui web site sau serviciu, sau sa folositi Continutul in scopuri comerciale. Sunteti de acord sa nu incarcati, afisati sau trimiteti orice Continut oferit de Servicii catre bloguri, grupuri, liste de mail, buletine in format electronic, cu exceptia Serviciilor oferite de RisCo (de exemplu de tip RSS Feed), sau dupa ce va oferim in prealabil acordul nostru scris.

5.5. Informatii Publice. In conformitate cu legislatia in vigoare, RisCo are dreptul de a afisa si utiliza orice informatii cu caracter public atata timp cat nu exista un act normativ care sa restrictioneze / limiteze / interzica acest lucru.

 

6. Conturi de Utilizator - Confidentialitate

6.1. Pentru a obtine accesul la anumite Servicii sau functionalitati, sunteti obligati sa va inregistrati ca Utilizator, respectiv sa deschideti Cont de Utilizator (Client). La inregistrare, sunteti de acord sa ne oferiti informatii reale si corecte despre dumneavoastra. Orice informatie pe care o completati in cadrul procesului de inregistrare sau pe care o obtinem despre dumneavoastra in acest mod, este guvernata de principiul confidentialitatii datelor. Atunci cand va inregistrati trebuie sa folositi un user name (adresa de email) si o parola care sunt unice.

6.2. Ne rezervam dreptul sa refuzam sa va acordam un user si o parola, daca acestea utilizeaza identitatea altei persoane, sau consideram ca nu sunt corespunzatoare. Este responsabilitatea dumneavoastra sa alegeti o parola corespunzatoare.

6.3. RisCo este exonerat de orice raspundere daca alte persoane utilizeaza identitatea dumneavoastra la utilizarea Serviciilor. Daca aveti suspiciuni in acest sens sau credeti ca o alta persoana va utilizeaza parola fara incuviintarea dumneavoastra, va rugam contactati serviciul de suport tehnic al RisCo.

6.4. RisCo isi rezerva dreptul de a limita sau bloca accesul oricarui Utilizator la serviciile furnizate in masura in care constata ca acesta initiaza si deruleaza procese de scanare a site-ului, precum si orice alte procese de culegere automata a informatiilor prezentate pe site. Utilizatorii accepta ca in cazul unor suspiciuni de preluare a datelor prin sisteme informatice RisCo sa introduca in mod automat programe specializate de verificare a caracterului uman al operatorului (sisteme CAPTCHA) prin care sa determine daca utilizatorul este o persoana sau un program informatic.

6.5. Utilizatorii accepta, in mod expres, sa nu utilizeze aplicatii/programe informatice pentru accesarea informatiilor prezentate pe RisCo. Utilizarea site-ului RisCo prin lansarea de procese succesive, prin intermediul aplicatiilor/programelor Utilizatorului, inainte de finalizarea procesului lansat anterior, va fi considerata si tratata ca un atac de tip "Denial of Service" sau similar acestuia.

6.6. Utilizatorii accepta, in mod expres, sa nu initieze si/sau sa nu desfasoare orice fel de actiuni care ar putea restrictiona accesul altor beneficiari la sistemul RisCo.ro sau care ar impiedica functionarea corespunzatoare a serviciilor oferite.

 

7. Servicii Platite. Credite RisCo

7.1. RisCo ofera doua tipuri de servicii: Servicii Gratuite care pot fi accesate si utilizate nelimitat de catre orice utilizator si Servicii Platite care pot fi accesate doar in baza unui pret platit pentru serviciul respectiv.

7.2. Creditele RisCo sunt unitati de cont care se inscriu in contul fiecarui utilizator si care permit utilizarea oricarui Serviciu RisCo care nu este gratuit.

7.3. Pretul Creditelor RisCo este afisat in permanenta pe site-ul www.risco.ro.

7.4. Creditele RisCo au o valabilitate de 12 luni de la data achizitionarii lor. La data expirarii valabilitatii acestora sistemul sterge automat toate Creditele existente la acea data in contul de client.

7.5. Pentru achizitionarea Creditelor RisCo nu este obligatorie incheierea unui contract intre parti. Achizitionarea si utilizarea acestora se poate face in baza facturii fiscale care se emite dupa achizitionarea Creditelor. Cu toate acestea, orice utilizator poate solicita semnarea unui contract pentru serviciile si produse RisCo.

7.6. Abonamentele Recurente sunt abonamente de servicii RisCo, la care plata se efectueaza lunar prin Credite RisCo, iar achitarea acestora se face prin debitarea automata a cardului salvat in contul de utilizator. Utilizatorul are posibilitatea de a accesa, opri sau relua in orice moment aceste abonamente din contul sau.

7.7. Contractul pentru serviciile si abonamentele RisCo este standard si poate fi accesat in orice moment la adresa Contract RisCo

7.8. Emiterea facturilor fiscale pentru serviciile furnizate si pentru Creditele RisCo se face doar in format electronic. In conformitate cu Legea 227/2015 Art 319, alin. 4 si 24, utilizatorii site-ului www.risco.ro si beneficiarii tuturor serviciilor furnizate de Risco Servicii Financiare SRL accepta, in mod expres, ca facturile fiscale vor fi emise doar in format electronic, iar transmiterea aceastora se face doar prin email la adresa utilizata pentru deschiderea contului de utilizator.

7.9. Facturile transmise prin email conform art. 7.8 si necontestate in termen de 5 (cinci) zile de la transmitere sunt considerate a fi acceptate la plata de catre Utilizator.

7.10. RisCo va trimite mesaje automate, cu frecvente de 5-7 zile, prin intermediul sistemului pentru reamintirea achitarii facturilor scadente. Sistemul va opri automat trimiterea acestor mesaje la achitarea facturilor. Utilizatorii nu au posibilitatea de a se dezabona de la aceste mesaje.

7.11. In conformitate cu Legea 72/2013 privind plata dobanzilor penalizatoare, in caz de neplata a facturii pana la expirarea termenului stabilit conform contractului semnat sau a facturii emise, Clientul este de drept in intarziere, fara a mai fi necesara indeplinirea vreunei alte formalitati si va datora penalitati de intarziere de pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, calculate asupra valorii totale a facturii, pana la data achitarii integrale a sumelor datorate catre RisCo. Conform Art.3. alineat (3) dobanda penalizatoare curge de la 30 de zile calendaristice de la data primirii de catre debitor a facturii sau a oricarei altei asemenea cereri echivalente de plata, iar dobanda penalizatoare este stabilita conform Ordonantei nr. 13/2011 privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligaţii banesti. Totalul penalitatilor de intarziere poate depasi cuantumul sumei asupra careia sunt calculate.

7.12. RisCo are dreptul de a suspenda furnizarea serviciilor in cazul in care Clientul prezinta intarzieri la plata facturii/facturilor mai mari de 30 de zile de la data scadenta a acesteia/acestora. Suspendarea serviciilor se face automat cu notificarea utilizatorului.

 

8. Politica de Preturi

8.1. RisCo are dreptul de a modifica, oricand si in orice mod, pretul oricarui serviciu disponibil pe site, in functie de costurile aferente achizitionarii acestora precum si in functie de costurile aferente functionarii serviciului RisCo. RisCo nu va fi obligat sa justifice in vreun mod modificarea si nici sa indeplineasca alta formalitate fata de utilizatori.

8.2. RisCo poate aplica reduceri (discount-uri) sau bonusuri la preturile Serviciilor sau la Creditele RisCo conform politicii sale de promovare a serviciilor.

8.3. In cazul Serviciilor achizitionate in baza unor contracte incheiate cu Risco Servicii Financiare SRL si aflate in vigoare, preturile si conditiile specificate in contracte sunt valabile indiferent de modificarile efectuate asupra Serviciilor afisate pe site pana la data incetarii respectivelor contracte.

8.4. Utilizatorii pot solicita rambursarea sumelor platite pentru achizitionarea de Credite in termen de 14 (paisprezece) zile de la data achizitionarii acestora in cazul in care nu au fost utilizate serviciile respective. Dupa expirarea termenului de 14 zile, Risco Servicii Financiare SRL nu mai ramburseaza nicio suma, integrala sau partiala, iar Creditele raman la dispozitia Utilizatorului pe durata pe care au fost achizitionate initial.

 

9. Stocarea Serviciilor si a Facturilor in Conturile de Utilizator

9.1. Istoricul tuturor serviciilor utilizate este afisat in pagina "Tranzactii Credite" din Dashboard in contul de utilizator. Istoricul este disponibil pe o perioada de 12 luni in urma.

9.2. Rapoartele efectuate si vizualizarile de pagini cu rapoarte NU sunt stocate ca fisiere in contul de utilizator, ci sunt afisate doar ca inregistrari in pagina "Tranzactii Credite".

9.3. Existenta inregistrarilor aferente servciilor in pagina "Tranzactii Credite" reprezinta totodata dovada efectuarii si livrarii serviciilor catre Client.

9.4. Facturile emise sunt afisate in pagina "Facturi Emise" din Dashboard si sunt stocate permanent conform legislatiei in vigoare.

 

10. Limitarea Rspunderii

10.1. Serviciile RisCo au caracter pur informativ si NU constituie un sfat, recomandare, oferta sau o invitatie de a cumpara sau a subscrie produse si/sau servicii si nici nu pot sta la baza incheierii sau incetarii unui contract sau a unui angajament de orice natura si nici nu reprezinta o garantie privind minimizarea sau eliminarea anumitor riscuri asociate activitatii utilizatorului.

10.2. Utilizarea informatiilor din Serviciile RisCo se face exclusiv pe riscul utilizatorului. RisCo reprezinta doar interfata electronica prin care se obtin aceste servicii pe baza datelor preluate de la diferite institutii. Serviciile RisCo au scop informativ pentru solicitantii lor si nu pot fi folosite ca documente oficiale.

10.3. RisCo, precum si oricare dintre angajatii sai, nu isi asuma nici o raspundere privind:
- pierderi de natura economica inclusiv dar nelimitativ, pierderea de venituri, de profituri, de contracte, de folosinta, de oportunitate, de afacere sau a unor economii anticipate;
- pierderea de fond de comert, atingeri aduse dreptului la imagine sau la reputatie;
- pierderi sau daune speciale sau incidentale, directe sau indirecte, suferite sau realizate in legatura cu utilizarea site-ului www.RisCo.ro si a Serviciilor oferite.;

 

11. Dreptul de Distribuire a Informatiei

11.1. Utilizatorii au dreptul de a utiliza Serviciile, respectiv informatiile, datele si rapoartele, obtinute prin intermediul RisCo in activitatea proprie si de a le distribui cu titlu gratuit catre terte parti, dar numai in forma furnizata de catre RisCo.

11.2. Utilizatorii se obliga sa NU revanda informatiile / datele / rapoartele obtinute prin intermediul RisCo, atat in forma furnizata de catre sistem precum si in nicio alta forma modificata a acestora. Revanzarea este posibila doar cu acceptul in scris al Risco Servicii Financiare SRL.

11.3. Utilizatorii se obliga sa NU modifice sau sa completeze sub nicio forma, atat grafica cat si continutul Serviciilor RisCo. Utilizatorii se obliga sa NU stearga / inlature / ascunda prin orice mijloc elementele de identificare RisCo, respectiv sigla RisCo si textul de fundal (watermark) "RisCo" pentru Serviciile care contin aceste elemente.

 

12. Continut generat de Utilizatori

12.1. Continut generat de Utilizatori. In cadrul unora dintre Serviciilor oferite, aveti ocazia sa etichetati, dati rating, votati, si sa faceti comentarii sau sa va angajati in discutii pe diverse teme. Orice continut, informatie, grafic, inregistrarea audio, video, imagini si linkuri pe care le trimiteti ca parte a profilului dumneavoastra sau in legatura cu activitatile urmatoare este denumit in continuare "Continut generat de Utilizatori" in acest Acord si este subiectul unor termeni si conditii detaliate mai jos.

12.2. Precautii legate de alti Utitlizatori si Continut generat de Utitlizatori. Continutul de la Utilizatori include informatii, pareri, opinii si recomandari ale mai multor persoane si organizatii si este destinat sa va ajute in obtinerea informatiilor necesare pentru a lua propriile decizii. Sunteti pe deplin raspunzator de deciziile de investitii pe care le luati, precum si de verificarea acuratetii informatiilor pe care va bazati. RisCo nu garanteaza nicio recomandare sau opinie exprimata de vreun Utilizator. RisCo nu verifica in mod continuu Continutul primit de la Utilizatori. Totusi, ne rezervam dreptul de a monitoriza sau de a exclude in orice moment din Serviciile oferite orice Continut de la Utilizatori, fara o notificare prealabila. Trebuie sa intelegeti ca unii Utilizatori pot sa nu fie cine declara ca sunt. RisCo nu face in mod continuu un control asupra identitatii si datelor personale ale Utilizatorilor. Nu putem garanta ca profilurile inscrise de Utilizatori sunt absolut corecte. Trebuie sa intelegeti si ca unii dintre Utilizatori pot folosi Serviciile noastre pentru propriul profit. In consecinta, va sfatuim sa tratati mesajele primite cu o doza de scepticism. Continutul de la Utilizatori poate in anumite cazuri sa fie eronat sau inselator.

12.3. Distribuirea Informatiei Utilizatorilor. Daca incarcati, afisati sau trimiteti orice Continut de la Utilizatori asupra unui Serviciu, RisCo considera ca aveti drepturile legale in acest sens si ca nu incalcati nicio lege sau drepturile vreunei persoane in acest sens. Prin incarcarea, afisarea sau trimiterea de Continut catre Serviciile RisCo ne oferiti un drept non-exclusiv, transferabil, irevocabil sa utilizam distribuim, publicam, aratam, reproducem si sa cream materiale derivate din Continutul trimis, pe orice suport media, in total sau in parte, fara nicio obligatie din partea RisCo de a va remunera pentru aceasta. Ne oferiti de asemenea dreptul de a autoriza utilizarea Continutului de catre Utilizatori sau alti Utilizatori in conformitate cu termenii si conditiile acestui Acord, inclusiv drepturile de vizualizare de catre alti Utilizatori a Continutului afisat de dumneavoastra, inclusiv prin intermediul unui instument de tip RSS Feed.

12.4. Excluderea. RisCo are dreptul sa excluda / stearga orice Continut de la Utilizatori din orice motiv si fara sa va notifice in prealabil. Acest drept include toate materialele legate de utilizarea Serviciilor de Utilizator, inclusiv conturile de Utilizator, afisarile, profilurile sau alta informatie personalizata pe care ati creat-o cand utilizati Serviciile.

12.5. Reguli de conduita: toti Clientii si Utilizatorii Serviciilor trebuie sa se conformeze urmatoarelor reguli de conduita:
- Nu veti urmari sau hartui nici un alt Utilizator al site-ului.
- Nu veti interveni in utilizarea Serviciilor de catre alti Utilizatori, inclusiv prin intreruperea sedintelor altor Utilizatori, deruland, automat sau manual, pentru a face dificil pentru ei, sau actiona in orice alt mod care afecteaza in mod negativ accesarea Serviciilor de catre alti Utilizatori.
- Nu veti incerca preluarea nici unui nume sau a unei adrese de email in scopuri comerciale si nu veti colecta sau depozita informatii personale despre niciun alt Utilizator din sectiunea Servicii.
- Nu veti folosi Serviciile pentru niciun scop ilegal si nu veti descarca, afisa sau propune niciun Continut generat de Utilizatori care este obscen sau jignitor din punct de vedere rasial, etnic, sexual sau din alte motive care este daunator, vulgar sau dezagreabil sau care este calomniator, ori invadeaza intimitatea sau drepturile de proprietate ale altei persoane.
- Nu veti prelua identiatea niciunei alte persoane sau firme, deforma o relatie cu o alta persoana sau cu o entitate, nu veti adopta o identitate falsa in scopul inselarii sau fraudarii altei persoane.
- Nu veti incarca, afisa sau propune niciun Continut generat de Utilizatori care sa contina virusi, 'cai troieni', cod daunator sau oricare alt software sau program conceput sa intrerupa Serviciile furnizate de catre RisCo, abilitatea Utilizatorilor de a beneficia de Servicii sau functionarea corespunzatoare a oricarui software, hardware, echipament sau materiale utilizate in conexiune cu Serviciile.
- Veti manifesta respect corespunzator pentru alti Utilizatori. In cazul in care nu veti fi de acord cu o opinie exprimata in Servicii, aveti optiunea de a va afisa propria opinie. Este indicat, oricum, sa va abtineti intotdeauna de la atacul personal impotriva persoanei care a afisat.
- Nu veti incalca nici o lege locala, nationala sau internationala sau oricare alte reguli sau reglementari ale oricarui tip de autoritate nationala.
- Nu veti descarca, afisa, propune sau face disponibil in oricare alt mod niciun Continut asupra caruia nu aveti dreptul de a il face disponibil sub nici o lege sau printr-o relatie contractuala sau fiduciara (precum informatii privilegiate, informatii confidentiale obtinute ca parte a relatiilor de angajare sau acorduri de confidentialitate).
- Nu veti descarca, afisa, propune sau face disponibil in orice alt mod nici un Continut care incalca orice autorizatie, marca/marca comerciala, secret comercial, copyright sau alte drepturi de proprietate ale oricarei alte persoane.
- Nu veti descarca, afisa sau propune mesaje necorespunzatoare sau nerelevante.

12.6. Termeni si Conditii SellNet: avand in vedere ca SellNet reprezinta o retea in cadrul careia orice participant poate interactiona cu ceilalti participant, SellNet are propriile Termeni si Conditii care pot fi accesati la adresa Termeni si Conditii SellNet

 

13. Incetare/Reziliere.

13.1. RisCo poate intrerupe sau schimba total sau partial Serviciile, sau disponibilitatea lor pentru dumneavoastra, imediat si unilateral in orice moment. RisCo poate pune capat acestui acord si accesului dumeavoastra la Servicii, sau orice alta portiune din aceasta, in orice moment fara a fi nevoit sa prezinte motivele acestei decizii.

13.2. In cazul in care RisCo a decis unilateral sa puna capat acordului si sa opreasca accesul dumneavoastra la Serviciile Platite, Utilizatorii care au contractat si au platit in avans Credite RisCo sunt indreptatiti sa primeasca inapoi in termen de 45 de zile de la data incetarii sau rezilierii serviciilor suma corespunzatoare. Creditele au fost achizitionate cu discount, plata pentru Creditele neutilizate se va face cu acelasi discount practicat la achizitionarea acestora.

 

14. Modificarea Site-ului

14.1. RisCo isi rezerva dreptul de a modifica, in baza unor motive obiective fara a fi obligata sa justifice in vreun mod modificarea, fara nicio notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca alta formalitate fata de utilizatori.

14.2 RisCo isi rezerva dreptul de a introduce in orice moment servicii noi, de a actualiza si imbunatatii serviciile existente si de a le modifica cele existente in sensul adaptarii acestora la nevoile pietei. In anumite situatii obiective, RisCo poate renunta la anumite servicii in cazul in care acestea sunt depasite moral sau sunt inlocuite de unele noi.

14.3. RisCo isi rezerva dreptul de a elimina in orice sau de a suspenda pe durata decisa discretionar de catre RisCo dreptul utilizatorului de a folosi, in intregime sau in parte Serviciile ori de a accesa Site-ul sau sectiuni ale Site-ului, din orice motiv, inclusiv, dar fara a se limita la primirea oricarei reclamatii sau acuzatii din partea oricaror terti sau autoritati, sau in orice alt caz in care RisCo considera ca utilizatorul a incalcat prevederile din Termeni si conditii ori exista suspiciuni in acest sens. In toate cazurile in care RisCo va aplica oricare dintre masurile mai sus prevazute, ea va avea dreptul sa justifice masura daca va considera acest lucru necesar sau oportun, fara a avea nicio obligatie in acest sens.

14.4. Utilizatorii accepta, in mod expres, ca simpla utilizare In orice situatie in care utilizatorii au obiectiuni sau rezerve fata de oricare dintre prevederile din prezentul acord, au obligatia de a inceta de indata utilizarea serviciilor noastre.

 

15. Oferirea serviciului "asa cum este"

15.1. Serviciile oferite de catre RisCo sunt puse la dispozitia si fara nicio raspundere din partea RisCo in legatura cu acestea.

15.2. RisCo nu garanteaza accesul sigur, continuu si neintrerupt la serviciile sale. RisCo nu va fi responsabila pentru nicio problema sau disfunctionalitate a retelelor sau a liniilor telefonice, sistemelor de internet online, serverelor, furnizorilor de acces pe internet, echipamente, calculatoare, programe sau a oricarui alt element ce poate cauza stricaciuni computerelor personale ca rezultat al utilizarii acestui Site.

15.3. RisCo va face toate eforturile rezonabile Utilizatorii accepta ca incidental serviciile pot fi inaccesibile incluzand dar fara a se limita la nefunctionarea echipamentelor sau a retelelor, reparatii sau operatiuni de intretinere efectuate periodic, cauze aflate in afara controlului Furnizorului. In aceste situatii, RisCo nu ofera niciun fel de garantie si nu are nicio raspundere privind furnizarea Serviciilor.

15.4. RisCo nu ofera niciun fel de garantie si nu are nicio raspundere, pentru continutul oferit de partenerii sai sau de utilizatorii Site-ului. RisCo nu poate fi trasa la raspundere, in niciun mod si in nicio masura, pentru corectitudinea acestor informatii, pentru orice inadvertente, erori sau omisiuni in ceea ce priveste informatiile prezentate ori transmiterea sau publicarea integrala ori partiala a acestora, pentru rezultatele obtinute prin folosirea in orice fel a informatiilor sau serviciilor oferite prin intermediul site-ului, pentru respectarea drepturilor de autor ori pentru legalitatea informatiilor publicate pe Site sau aflate in orice alta legatura cu acestea.

15.5. Site-ul RisCo poate contine legaturi catre alte site-uri sau alte resurse. Deoarece RisCo nu are niciun control asupra acestor site-uri sau resurse, prin utilizarea Site-ului sunteti de acord ca RisCo nu este responsabila de disponibilitatea acestora si nu garanteaza si nu este responsabila pentru niciun continut, publicitate, produse sau alte materiale de pe sau disponibile pe aceste site-uri sau resurse.

15.6. Prin accesarea site-ului www.RisCo.ro sunteti de acord si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor din Termeni si conditii.

 

16. Forta majora

16.1. RisCo, in calitate de Furnizor, nu va fi raspunzator pentru neexecutarea sau executarea necorespunzatoare, integral sau in parte, a oricareia dintre obligatiile lor contractuale, daca executarea acelei obligatii va fi fost impiedicata ca urmare a producerii unui eveniment imprevizibil si inevitabil, aflat in afara controlului partii care invoca forta majora. RisCo si orice utilizator convin ca sunt considerate evenimente de forta majora, fara a se limita la acestea, evenimente ca razboiul, revolutia, embargoul, cutremurul, grav atac terorist, inundatia, incendiul, atacuri informatice grave ori defectiuni grave in functionarea retelei de internet, greva si incetarea nelegala a lucrului, emiterea de catre o autoritate competenta a unui ordin sau a oricarui act cu caracter obligatoriu care impiedica desfasurarea activitatii.

16.2. In cazul existentei unui contract, atat inceputul cat si sfarsitul perioadei de forta majora, vor fi notificate de catre partea care invoca forta majora, celeilalte parti, in termen de 5 zile de la data aparitiei si respectiv de la data incetarii ei. Daca notificarea nu este facuta in acest termen si cu respectarea condiitiilor din acest paragraf, partea care invoca Forta majora nu va beneficia de efectele ei. Partea care invoca Forta Majora se obliga sa ia toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor ei.

 

17. Notificari

17.1. Orice comunicare, notificare sau avizare adresata catre sau de catre RisCo este valabil indeplinita daca va fi transmisa prin cel putin una dintre urmatoarele modalitati: (i) personal, (ii) prin curier, (iii) prin posta cu confirmare de primire la adresa: Bucuresti, Bdul Pierre de Coubertin 3-5, Office Building, etaj 5, camera 5N, sector 2, cu mentiunea in atentia domnului Director General sau (iv) prin posta electronica la adresa de email office@risco.ro.

17.2. In cazul in care comunicarea, notificarea sau avizarea se face pe cale postala, ea va fi transmisa prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire si se considera a fi primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare. Daca aceasta este livrata personal se considera primita in momentul livrarii, iar daca se transmite prin e-mail se considera primita in aceeasi zi, daca a fost trimisa in zilele lucratoare, in intervalul 09:00 – 18:00 sau in ziua lucratoare imediat urmatoare daca a fost transmisa in afara acestui interval.

 

18. Nota de informare privind protectia datelor personale

18.1. RisCo va dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 ("Regulamentul general privind protectia datelor" sau "GDPR"), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Dorim sa va informam permanent despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicatiile disponibile pe telefonul mobil.

18.2. Politica de Confidentialitate ce contine toate detaliile privind prelucrarea datelor su carater personal poate fi accesata la adresa Politica de confidentialitate iar Politica de Utilizare Cookies la adresa Informatii Cookies.

18.3. La optiunea dvs., ne furnizati unele date personale ale dvs. pentru a va crea un cont valabil si pentru a beneficia de serviciile oferite prin intermediul site-ului www.risco.ro.

18.4. Drepturi Utilizator: Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele dvs., corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei. Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.

Aveti posibilitatea ca in orice moment sa va exercitati urmatoarele drepturi:

Dreptul la informare: poti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor tale personale;

Dreptul la rectificare: poti rectifica datele personale inexacte sau le poti completa;

Dreptul la stergerea datelor: ("dreptul de a fi uitat") poti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;

Dreptul la restrictionarea prelucrarii: poti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contesti exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;

Dreptul de opozitie: poti sa te opui, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;

Dreptul la portabilitatea datelor: poti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ai furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau poti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;

Dreptul de a depune plangere: poti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;

Dreptul de retragere a consimtamantului: in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul tau, ti-l poti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;

Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: poti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, iti poti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si poti contesta decizia.

18.5. Pentru exercitarea acestor drepturi puteti face o cerere in scris cu cerinta dvs. pe care sa o trimiteti apoi prin email la adresa dpo@risco.ro.

18.6. Daca unele dintre datele dvs. sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

18.7. RisCo.ro certifica faptul ca indeplineste cerintele minime de securitate a datelor cu caracter personal. RisCo.ro utilizeaza tehnologii de securitate, impreuna cu politici aplicate salariatilor si procedurilor de lucru, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederilor legale in vigoare. Regulamentul intern prevede clauze de confidentialitate cu privire la datele personale ce sunt prelucrate in cadrul organizatiei. Personalul este instruit periodic in ceea ce priveste securitatea si confidentialitatea datelor cu caracter personale care sunt prelucrate. Accesul la sistemele tehnologice ce contin date cu caracter personal este restrictionat cu user si parola si este permis doar persoanelor autorizate in acest sens

 

19. Comunicari Comerciale

19.1. RisCo isi rezerva dreptul de a transmite catre toti utilizatorii sai comunicari comerciale privind exclusiv serviciile, functionalitatile si facilitatile RisCo, in scopul de a efectua o informare cat mai rapida si eficienta privind modul de utilizare a acestora.

19.2. Orice utilizator se poate dezabona de la comunicarile RisCo prin optiunile ce se pot activa sau dezactiva din contul de utilizator.

19.3. RisCo nu va transmite comunicari comerciale sau de alta natura pentru nicio terta parte.

 

20. General

20.1. Acest Acord contine acordul final si complet dintre parti cu privire la utilizarea Serviciilor si inlocuieste toate Acordurile anterioare si actuale, orale sau scrise cu privire la utilizarea Serviciilor. Acest Acord este personal, ceea ce inseamna ca nu puteti cesiona/atribui drepturile si obligatiile implicate nici unei alte persoane. Nici o terta parte nu este beneficiara a acestui Acord.

20.2. Aceste conditii de utilizare vor fi guvernate si folosite in concordanta cu legile romanesti. Pana la limita posibila a jurisdictiei aplicabile, partile sunt de acord irevocabil cu faptul ca instantele romanesti au competenta exclusiva de a solutiona orice litigiu ce se poate naste din sau in legatura cu aceste conditii de utilizare, si pentru aceasta sunt de acord in mod irevocabil cu competenta de judecata a instantelor romanesti.

 

Prezentul Acord a fost actualizat in data de 2 Febraurie 2019 si intra in vigoare la data de 1 Martie 2019.

Descarcati Termeni si Conditii in format PDF

Alerte Insolventa
GRATUIT - ZILNIC
 
Adreasa ta de email este suficienta!

Primesti zilnic lista cu firmele care au
avut procese de insolventa
in ziua anterioara