Cum obtinem ouale de Paste perfecte in 6 pasi

Cum obtinem ouale de Paste perfecte in 6 pasi

Oul este alimentul vedeta de pe masa de Paste. Oamenii se intrec in decoratiuni care mai de care mai interesante, asa ca iata 6 pasi care te vor ajuta sa obtii cele mai aspectuoase oua festive.

1. Cum le pastrezi

Ouale sunt alimente sensibile si trebuie pastrate la frigider, iar daca au depasit data expirarii si vrei, totusi, sa le folosesti, ai grija sa le fierbi foarte bine. De asemenea, pozitionarea lor reprezinta un factor important.

2. Cum recunosti un ou proaspat

Trebuie sa il pui intr-un pahar cu apa. Daca se scufunda, este proaspat, daca tinde sa se ridice, este vechi. In cazul in care l-ai fiert deja, te poti baza pe simturi. Un ou stricat este mai inchis la culoare si are un miros intepator. Din pacate, salmonella nu se vede cu ochiul liber si se poate gasi chiar si in ouale proaspete. Tocmai de aceea, cel mai bine este sa fierbi ouale pentru cel putin 7 minute.

3. Lucrul cu ouale crude

Daca vrei sa decorezi oua crude, ai grija sa nu intri in contact cu galbenusul. Bacteriile pot intra in ou prin intermediul mainilor si il pot strica. Acestea trebuie pastrate intr-un bol acoperit, in frigider, pentru 2-3 zile.

4. Cum vopsesti ouale

De multe ori, atunci cand cumperi oua deja vopsite din supermaket, vopseaua folosita nu este precizata pe ambalaj. Daca doresti sa apelezi la varianta naturala, foloseste legume. Spanacul le va colora in verde, pentru rosu, foloseste sfecla, pentru portocaliu, morocvul, iar pentru galben, turmericul. Pune ingredientele intr-o oala cu apa, lasa-le sa fiarba, apoi adauga ouale. Pune o lingura de otet pentru o culoare mai profunda.

5. Cum fierbi ouale

Dupa ce le-ai fiert, nu le pune in apa rece. Acest lucru va face coaja mai putin rezistenta si le va scurta durata de viata. Eventual, le poti pune in apa rece daca vrei sa le mananci imediat. Daca vrei sa dureze cel putin o saptamana, tine-le departe de apa la temperaturi scazute.

6. Cate oua poti consuma

Desi contin multi nutrienti, precum vitamine, minerale si aminoacizi, trebuie sa fim atenti la cate oua mancam, intrucat acestea au in compozitie cantitati considerabile de grasimi si colesterol. Sanatos este sa nu consumam mai mult de 2-3 oua pe saptamana.

Sarbatoarea de Paste ne inspira mese festive compuse din mancaruri traditionale savuroase, dar care, de multe ori, ne pot dauna daca sunt consumate in exces. Important este sa fim cumpatati si sa ne bucuram de timpul petrecut cu cei dragi.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter sau LinkedIn!

 

Sursa: r-biopharm.com

Traducere: Andrei Bobe