6 intrebari dificile la care trebuie sa raspunzi in timpul unui interviu

6 intrebari dificile la care trebuie sa raspunzi in timpul unui interviu

In ciuda tuturor pregatirilor si a energiei pozitive pe care ne-o implementam din timp, un interviu de angajare este o experienta extrem de stresanta. Pentru a ingreuna situatia si mai mult, angajatorii au numeroase intrebari care pot deruta cu usurinta candidatul.

Cu ajutorul unor astfel de teste, intervievatorii vor sa obtina o imagine clara despre calitatile viitorului membru al echipei. Pentru a evita cu usurinta situatiile jenante din timpul unui interviu nu trebuie sa fi neaparat bine pregatit, ci extrem de inventiv si de rapid in gandire.

In continuare am pregatit un top cu cele mai dificile intrebari din timpul unui interviu pe care trebuie sa le treci cu bine, fara a oferi senzatia ca esti nepregatit.

 

“Vorbeste-mi despre tine!”

Intrebarea aceasta nu doar ca este extrem de directa, dar suna si extrem de indecent. Insa, nu are legatura cu viata personala, ci cu realizarile profesionale si culturale din ultima vreme.

“In timpul concediului iti verifici mail-urile de la locul de munca?”

Pe de o parte prin raspunsul oferit angajatorului trebuie sa se transmita ideea ca dedicarea si pasiunea pentru locul de munca sunt cele mai importante obiective, dar pe de alta parte este important sa se sublinieze si faptul ca intre munca si timpul liber exista mereu un echilibru.

“Care este job-ul visurilor tale?”

Intrebarea are rolul de a vedea daca viitorul angajat isi doreste sa faca parte cat mai mult timp din acea echipa sau are doar nevoie de un job sezonier, din care mai poate invata lucruri noi.

Citeste si  4 reguli de birou care ar innebuni pe oricine

“Unde te vezi peste cinci ani?”

Companiile nu vor sa investeasca in angajatii care nu isi doresc o continuitate in acel mediu. Raspunsul la intrebare trebuie sa fie extrem de sincer, dar sa si reliefeze faptul ca dorinta de a avea un loc de munca de lunga durata este mult mai importanta decat orice. De asemenea, se mai poate adauga si ca locul respectiv de munca s-ar plia perfect pe aptitudinile detinute, dar si ca ofera sanse de dezvoltare.

“Iti place sa lucrezi singur sau in echipa?”

Daca raspunsul se axeaza doar pe unul din aspecte, inseamna ca viitorul angajat are mici probleme comportamentale, concluzie sustinuta de specialistii in domeniu. In schimb, daca este un raspuns cu argumente pro si contra ambelor situatii, atunci angajatului i se ofera o alta credibilitate.

“De ce vrei sa pleci de la actualul loc de munca?”

Nu este indicat sa se aduca in discutie aspectele negative ale fostului loc de munca, pentru ca potentialul angajator si-ar putea pune numeroase semne de intrebare. Raspunsul trebuie sa fie sincer si sa evidentieze faptul ca dupa o anumita perioada de confort este cazul sa se produca o schimbare.

 

Daca ai raspuns la aceste intrebari intocmai ca in sfaturile de mai sus, inseamna ca reusita este garantata. Pentru a atrage si mai mult succesul este indicat sa se discute sincer toate aspectele intalnirii si sa nu se incerce inducerea unei impresii false. Iar in cazul unei dezamagiri totul trebuie uitat si continuat cu aceeasi motivatie.

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!

Sursa: entrepreneur.com

Traducere: Minodora Florescu