Ce sa nu ignori cand iti alegi o cariera?

Ce sa nu ignori cand iti alegi o cariera?
Foto: zliving.com

Alegerea unui cariere presupune mult timp dedicat cresterii profesionale si o serie de decizii care se sustin in timp. Iti doresti sa iti alegi un job in care succesul sa-ti fie asigurat pentru mai multi ani de acum inainte.

Ar trebui sa alegi o cariera care sa te sustina financiar pe termen lung si care sa ti se potriveasca. Iti vei mari sansele de a lua o decizie buna daca eviti astfel de greseli:

1. Oamenii care au teorii despre ce ar trebui sau nu sa faci

Multa lume va considera ca are de ce sa isi dea cu parerea despre ce anume ar trebui sa faci: parinti, prieteni, parteneri de relatie, cunoscuti. Dar nu au de ce.

In cele mai multe dintre cazuri, decizia ta nu ii va afecta pe altii. In schimb, tu vei avea de suportat consecintele unei alegeri luate, pentru o perioada lunga de timp.

Asigura-te ca iti alegi o cariera pe care o vei iubi zi de zi!

2. Sa ii urmezi pe altii

S-ar putea sa te simti bantuit de asteptarile pe care le au parintii tai despre viata ta. Sau sa ti se spuna ca trebuie sa le calci pe urme, in cariera. Ignora presiunea si ia propriile tale alegeri, pentru ca viata ta este unica. Ce a functionat pentru ei s-ar putea sa nu te motiveze pe termen lung. Nu are rost sa petreci o viata mizerabila la un job pe care nici macar nu l-ai ales tu, numai pentru a le face altora pe plac.

3.  Sa nu vrei sa inveti

Nu alege o cariera fara sa te documentezi si sa inveti din timp despre domeniu. Nu ma refer la a studia descrierea unui job sau a citi despre responsabilitati, cat despre a te informa si a vrea sa cresti intr-un domeniu.

4.  Sa nu vorbesti cu cei care au expertiza

Daca nu vorbesti cu oameni din domeniu, vei pierde foarte mult. Poti invata foarte multe de la cei care si-au ales aceeasi meserie ca tine!

5. Sa urmaresti doar banii

Un salariu in sine nu iti va garanta satisfactie profesionala. Cu alte cuvinte, poti sa castigi foarte mult, dar sa nu te mai bucuri de jobul tau. Incearca sa gasesti echilibrul corect intre a face bani si a presta o munca pe care o apreciezi!

6. Sa ignori cine esti

Tipul tau de personalitate, interesele, valorile, sau apitudinile te fac mai potrivit pentru o anume meserie. Cu aceste caracteristici te nasti si de ele ar trebui sa tii cont cand alegi o cariera pe care o vei face toata viata.

7.  Sa nu iei in considerare unde se afla jobul

Locul in care lucrezi (distanta de la job la casa, sau chiar cazul mutarii in alta tara) este un alt aspect important.

Alege sa cresti profesional in locuri care iti vor fructifica potentialul!

8. Sa nu te gandesti la viitor

Gandeste-te mereu cum poti sa evoluezi la job si care sunt cele mai bune optiuni pentru tine, la ora actuala, pe piata muncii. Incearca sa-ti alegi o cariera de viitor!

 

Alegerea unei cariere este o etapa foarte importanta a vietii tale si numai tu esti in masura sa alegi ce este cel mai avantajos pentru tine.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter, sau LinkedIn! 

 

Sursa: The Balance.com

Traducere: Diana Petroiu

Tuesday, 10-January-2017
Autor: Dawn Rosenberg McKay

 
 
 
 
Recomandari RisCo: