Cum poti fi si tu o persoana carismatica in 7 pasi

Cum poti fi si tu o persoana carismatica in 7 pasi
Foto: inc.com

Ce anume ii face speciali pe oamenii carismatici? Energia pe care o emana, faptul ca au personalitati vibrante si ca ii atrag pe ceilalti. Aceste lucruri le ofera capacitatea de a-i domina, in mod involuntar, pe cei din jur.

Daca aspectele mentionate mai sus iti surad, afla ca nu este musai sa te nasti carismatic, ci poti dezvolta aceasta caracteristica prin exercitiu zilnic, daca tii cont de urmatoarele 7 modalitati:

1. Controleaza-ti emotiile

Probabil ai observat felul in care persoanele carismatice vorbesc. Isi gasesc tot timpul cuvintele, nu se balbaie, arata incredere si stapanire de sine. Daca esti o fire emotiva, iti va fi ceva mai greu, dar exersand vorbitul in public, te vei obisnui.

2. Asculta cu interes

Carisma nu inseamna doar sa stii sa le vorbesti celorlalti. Oamenii se vor simti atrasi de tine daca ii asculti si le arati cat de mult te intereseaza povestea lor.

3. Spune o poveste accesibila tuturor

Fii acea persoana in care ceilalti se pot regasi si spune intotdeauna lucrurile pe intelesul tuturor. In acest fel, le vei castiga simpatia si te vor asimila ca pe un punct esential de reper.

4. Vorbeste despre pasiunile tale

Atunci cand vorbesti despre pasiunile si telurile tale, emani energie pozitiva pentru partenerii de conversatie. Te vor vedea ca pe o persoana care isi urmeaza visurile si te vor lua ca exemplu.

5. Ofera mai mult

Oamenii carismatici tind sa le imbogateasca experientele celor din jur. Atunci cand te oferi sa ajuti pe cineva, vei castiga aprecierea persoanei respective si iti vei imbunatati reputatia.

6. Simtul umorului

Carisma si umorul reprezinta combinatia ideala. Daca vrei sa ii castigi pe cei din jur, umorul reprezinta un avantaj cheie, asa ca fii amuzant si lasa inhibitiile. Oamenilor nu le place monotonia, deci trebuie sa iesi din tipare.

7. Aminteste-ti intotdeauna numele celorlalti

Cu siguranta si tu ai un sentiment foarte placut atunci cand cineva isi aminteste cum te numesti, desi, probabil, v-ati intalnit intamplator, o singura data, pentru ca ieseati cu niste prieteni comuni. Tocmai de aceea, fa un efort si retine numele celor pe care ii cunosti. Nu stii niciodata cand iti va prinde bine.

Tine minte, oricine poate deveni carismatic prin exercitiu. Trebuie sa treci peste emotii, inhibitii si prejudecati, sa intelegi oamenii si sa te conectezi cu ei. Carisma nu inseamna doar a transmite stimuli catre ceilalti, ci a le permite sa comunice cu tine si sa se regaseasca in prezenta ta.

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter sau LinkedIn!

Sursa: success.com

Traducere: Andrei Bobe

Thursday, 20-April-2017
Autor: Young Entrepreneur Council

 
 
 
 
Recomandari RisCo: