Trucuri psihologice care iti fac viata mai usoara

Trucuri psihologice care iti fac viata mai usoara

A comunica cu oamenii din jurul tau este cea mai complexa activitate din lume. Si asta, fiindca nu toate persoanele sunt la fel, deci implicit nici nu gandesc in acelasi mod. Insa, chiar si asa, specialistii in domeniu au descoperit anumite tipare comportamentale care se pot aplica tuturor.

Mai jos vei descoperi o lista cu cele mai utile cinci trucuri psihologice care iti vor imbunatatii abilitatile de comunicare si te vor ajuta sa ai o viata usoara si incarcata de energie pozitiva.

 

Postura corpului iti confera mai multa incredere

Acest truc psihologic se aplica atat la locul de munca, cat si in timpul liber. O postura corecta iti poate imbunatati considerabil viata sociala si profesionala. Mai mult decat atat, mentinerea corpului in pozitie dreapta iti ofera mai multa incredere in tine si in capacitatile pe care le detii.

Uita-te in ochii cuiva atunci cand obtii un raspuns nesatisfacator

Uneori se intampla ca sa nu iti placa raspunsul primit la o anumita intrebare sau pur si simplu sa nu il intelegi. In loc sa repeti intrebarea sub o alta forma, uita-te in ochii persoanei respective. Acest lucru va determina presiune, iar asta o va obliga sa-si exprime in continuare gandurile.

Da din cap in timp ce vorbesti

Acest gest se traduce prin “tot ceea ce spun este adevarat”. In plus, urmand tiparul de comportament social, oamenii din jur tind sa aprobe si ei, folosind aceeasi atitudine.

 

Citeste si  25 de lucruri pe care persoanele remarcabile le fac

 

Daca raspunsul interlocutorului nu este complet sau pe masura asteptarilor nu repeta intrebarea

Indicat este sa privesti atent persoana in ochi. Astfel va fi nevoita sa-si continue dezvoltarea raspunsului, fara a incerca o ocolire subtila a acestuia.

Nu incepe niciodata o discutie cu frazele “Eu cred” si  “Imi pare”

Aceste fraze ofera o impresie de nesiguranta, pe care nu trebuie sa o afisezi niciodata de fata cu ceilalti. Chiar daca in discursul tau se vor regasi si expresii de acest tip, indicat este sa le folosesti in apropierea argumentelor solide si pozitive.

Comportamentul uman are o constructie bine definita si un sens propriu. Analizele psihologilor pe tema acestui subiect au concluzionat ca actiunile noastre sunt responsabile de circumstantele in care ne aflam, situatii pe care le putem schimba mereu in favoarea noastra, daca tinem cont de trucurile de mai sus.

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!

Sursa: notagram.net

Traducere: Minodora Florescu