Casa inteligenta MyHome de la Legrand - proiect imobiliar inedit

https://www.risco.ro/portfolio/uploads/articole/imgPrin/P_20190913_163928-046-600x277.jpg
Foto: ComputerBlog.ro

Casa inteligenta Legrand este instalata in cadrul unui proiect imobiliar inedit in Mamaia Nord – Casa del Mar, care este in curs de finalizare, realizat de De Silva Residences. Sistemul Legrand este mai eficient si mai bine realizat daca este implementat de la inceputul constructiei, desi exista solutii si pentru apartamentele deja finalizate.

Solutia MyHome de la Legrand are mai multe avantaje, in primul rand tehnologia este aproape invizibila, nu sunt cabluri, nu vedeti decat sistemul de control smart si puteti folosi chiar si aplicatia de pe telefon pentru a gestiona comenzile. Aveti insa un interfon video, sistem de control pentru lumini, storuri, temperatura, muzica si notificari de securitate. Evident, se pot adauga si alte module daca doriti.

Din aplicatia de gestionare se pot crea scenarii, noi am observat cel de sosire acasa, care ridica storurile, aprinde luminile si pune muzica favorita inainte sa intri pe usa. Se poate adauga o solutie care va localizeaza si transmite automat sistemului ca va apropiati de casa, asa ca poate porni scenariul dinainte, inclusiv cu climatizare si alte automatizari personale. Lumina poate fi controlata inteligent, se poate scadea intensitatea pentru a reduce consumul. Fiecare intrerupator poate avea un senzor de temperatura pentru a sti in fiecare moment ce temperaturi sunt in camere, iar sistemul poate raci sau incalzi camerele dupa scenariile setate. Oricum, iarasi se controleaza mai bine consumul fata de incalzirea tuturor camerelor.

Sistemul permite ridicarea storurilor, atat manual prin apasarea unor butoane, cat si prin comanda din tableta sau din aplicatie. Cand pleci pe termen mai lung le inchizi automat, apoi se pot deschide automat cand vii. Sistemul gestioneaza de asemenea marii consumatori de curent, masina de spalat, calcat, masina de spalat vase, aragaz sau cuptor electric. Oamenii le deschid deseori pe toate simultan, astfel ca risca sa produca o pana de curent. Intr-o casa dotata cu sistemul My Home, centrala de gestionare a energiei detecteaza suprasarcina si deconecteaza temporar aparatele casnice mai putin importante. Din sistemul de control este posibila reactivarea aparatelor casnice de care aveti nevoie imediata.

Citeste continuarea articolului pe www.computerblog.ro!

Autor: ComputerBlog.ro