Daca tineretea ar sti, batranetea ar putea. Dr. Mircea Marzan – Trei secrete ca sa imbatranim sanatos si frumos (I)

https://www.risco.ro/portfolio/uploads/articole/imgPrin/esther-ann-glpYh1cWf0o-unsplash-700x394.jpg
Foto: Revista CARIERE

De ceva vreme oamenii gasesc calea de a trai mai mult. Asa ca e timpul sa ne gandim la ce inseamna asta – pentru comunitati, pentru economie, pentru societate, pentru fiecare om in parte. Care sunt beneficiile, care sunt provocarile, care sunt indatoririle? Mircea Marzan, Nicoleta Mihaita si Dorin Bodea ne prezinta aceasta realitate din perspectiva unui medic, a unui manager si a unui sociolog. Asadar, sa ne gandim impreuna la cum sa ne prelungim nu numai viata, ci si bucuria si speranta.

“Mircea, te rog, spune-ne trei secrete care sa ne ajute sa imbatranim sanatos si frumos!”

E vineri dupa-amiaza, suntem 15-16 oameni care se revad la 20 de ani de la absolvirea unui master in business si intrebarea neasteptata vine de la colega noastra care a organizat intrunirea. Se striga catalogul, fiecare dintre noi povestea ce a facut in acesti 20 de ani in plan profesional si personal, se mai facea cate o gluma, fiecare era rasplatit cu aplauze la incheierea prezentarii… si, ce sa vezi, primul care primeste intrebari (si nu usoare) sunt eu! Iar cei care asculta sunt oameni de succes, patroni de companii, directori de top in multinationale, banci – unii in Romania, altii cu pozitii internationale… Dar in acelasi timp sunt oameni cu varste intre 48 de ani (cel mai tanar) si aproape 60 de ani, constienti ca viata merge intr-un singur sens si preocupati de ce se poate face pentru a incetini acest proces inevitabil.

Dupa primul moment de surpriza (si oaresce revolta “scolareasca” – De ce eu sa primesc intrebari, nu e corect!) ma concentrez si mintea mea cauta cu infrigurare raspunsurile cele mai potrivite… Incet-incet se face lumina si apar ideile:

Descopera secretele care ne ajuta sa imbatranim sanatos si frumos in materialul realizat de www.revistacariere.ro!

Autor: Revista CARIERE