Lucrezi de acasa? Nu e cazul sa te deprimi, angajatii Amazon si Google fac acelasi lucru

https://www.risco.ro/portfolio/uploads/articole/imgPrin/img-articol1-11.03.2020.jpg
Foto: RisCo.ro

 

Daca seful tocmai te-a anuntat ca, din cauza coronavirusului, vei lucra de acasa, nu e cazul sa te alarmezi. E normal sa vrei sa fii printre colegi, pentru ca e dovedit statistic faptul ca esti mai productiv in colectiv decat in singuratatea apartamentului tau, oricat de confortabil. In al doilea rand, colegii sunt fun si, pe langa asta, ai mult mai multe sanse sa afli informatii relevante despre ce se intampla in lume in aceste momente decat daca ti-ar tine companie numai feedul de Facebook. 

Dar daca totusi esti nevoit sa performezi in regim work-from-home, este cazul sa stii ca nu esti singurul/singura. Deja doi giganti tech, Amazon si Google, le-au transmis acelasi lucru angajatilor lor, sfatuindu-i sa stea acasa, pe cat posibil, pe toata durata lunii martie. Si mai interesant este insa ca Amazon a comunicat unei parti a angajatilor, cum ar fi cei de la depozite, faptul ca turele neefectuate nu vor fi platite. Masura a venit de altfel in contextul in care unul dintre angajatii Amazon din Seattle a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Pe de alta parte, Alphabet, compania-mama Google, le-a recomandat tuturor angajatilor sai din America de Nord sa lucreze de acasa pana pe data de 10 aprilie. Pentru a ne face o idee despre amploarea acestei masuri, trebuie spus ca, la nivelul anului 2019, Alphabet avea aproape 120.000 de angajati, dar este neclar cati dintre acestia activau in America de Nord si cati nu. In linie cu Amazon si Google s-au plasat atat Facebook cat si Microsoft, cel putin in ce priveste zona Seattle, recomandandu-le, bineinteles, angajatilor lor din aceasta zona sa lucreze remote.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat faptul ca Google a instituit un fond de urgenta care sa le permita angajatilor temporari sa ia concediu platit pe caz de boala in cazul in care manifesta simptome specifice COVID-19. De asemenea, o conferinta foarte importanta pentru dezvoltatorii IT din intreaga lume, Google I/O, programata sa aiba loc luna aceasta, a fost anulata in contextul aceleiasi amenintari. Cat despre recrutarile de personal, cei care vor sa se angajeze in cadrul gigantului Google vor trebui, cel putin in aceasta perioada, sa sustina interviuri online.

 

Autor: RisCo.ro