Orban promite marea cu sarea. Dar cine il mai crede?

https://www.risco.ro/portfolio/uploads/articole/imgPrin/orabnnnel-8036.jpg
Foto: capital.ro

Participand in cursul zilei de astazi la evenimentul online „Ziua Întreprinzătorilor”, organizat de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Ludovic Orban a facut o serie de afirmatii cel putin surprinzatoare. Ba chiar, ar putea argumenta unii, halucinante. In orice caz, el nu a facut altceva decat ceea ce se cheama in termeni populari a promite „marea cu sarea”.

PNL porneste „aproape” toate proiectele de care are nevoie Romania

„Obiectivul nostru”, a spus acesta, „este ca în următorii doi ani să dăm drumul la aproape toate proiectele de care are nevoie România pentru a îşi a asigura suportul indispensabil pentru dezvoltare economică, pentru fructificarea oportuintăţilor şi pentru a genera o dinamică economică”. Afirmatie care prespune, in mod logic, ipoteza ca tot PNL se va afla si in urmatorii doi ani la guvernare. Ori tocmai aici este problema, si anume ca, pe masura ce trece timpul si data alegerilor parlamentare este la fel de neclara, PNL nu mai poate fi nicidecum sigur de acest lucru. Asta ar fi una. A doua, adevarata problema, de fapt, poate fi sumarizata la modul urmator: cine i-a impiedicat vreodata pe guvernantii romani „sa dea drumul la aproape toate proiectele de care are nevoie Romania”? Fireste, nimeni altcineva decat propria hotie, motiv pentru care si suntem astazi unde suntem. Si pentru care, de asemenea, odata cu apropierea fiecarui nou ciclu electoral se promit lucruri scoase de la naftalina si care trebuiau indeplinite demult, nu acum, si nici in urmatorii ani, asa cum pretinde domnul Orban.

Romania „va depasi PIB-ul pe cap de locuitor mediu la nivel european”

Parca pentru a preintampina aceste critici, dar si pentru a da, inca o data, un semnal catre electoratul nehotarat, pe de o parte, cat si catre cel scarbit definitiv de politica, pe de cealalta, Ludovic Orban a spus un lucru cu adevarat halucinant. Mai precis faptul ca „Obiectivul meu este ca în maxim cinci ani România să depăşească PIB pe cap de locuitor mediu la nivel european şi evident venitul mediul pe care îl înregistrează cetăţenii la nivel european”. Sa mai citim o data. Cumva ni se pare? Nu, omul chiar a declarat asta, mai precis faptul ca in cinci ani PIB-ul pe cap de roman il va depasi pe cel mediu european. Lucru care, dincolo de amuzamentul pe care il starneste declaratia, precum si de neverosimilul ei, acest lucru va fi, probabil, imposibil in urmatorii cel putin 20 de ani. Iar asta pentru ca, in ciuda a ceea ce crede domnul Orban, Occidentul nu este un monolit binevoitor care, ingrijorat de faptul ca biata Romanie ramane in urma, se va opri in loc pentru urmatorii 5 ani pentru ca domnul Orban sa-l prinda din loc.

Ce sa-l fi apucat pe Ludovic Orban? E simplu, in goana dupa voturi politicienii copiii spun lucruri traznite.

Autor: RisCo.ro