Poti trai vesnic? Da, intr-un robot

https://www.risco.ro/portfolio/uploads/articole/imgPrin/robot2.jpg
Foto:

Reprezentantii unui start-up au anuntat ca lucreaza intens la un proiect revolutionar, pentru a transfera robotilor amintirile noastre.

Te-ai gandit vreodata ca ar fi posibil ca un om sa traiasca pentru totdeauna? O modalitate prin care s-ar pute arealiza acest lucru ar fi implementarea memoriei unei persoane intr-un corp artificial.

Reprezentantii start-upului Humai incearca sa dezvolte o tehnologie prin care sa transfere amintirile oamenilor catre roboti. Acestia sustin ca se vor baza pe informatii precum tipuri de comportament  si limbajul uman, care vor fi transformate ulterior in senzori. Robotii vor contine creierele unor persoane decedate conectate la senzorii respectivi.

Cum este posibila utilizarea acestor creiere dupa moartea ‘gazdelor’? Ele vor fi pastrate cu ajutorul criogeniei. Felul in care creierele vor putea controla intreg organismul este o alta poveste.

Desigur, totul pare de domeniul fantasticului, dar nu este nimic nou, cercetatorii incearca de zeci de ani sa realizeze un astfel de experiment. Mai mult, cei de la Humai sustin ca in 30 de ani vor reusi sa dezvolte tehnologia necesara.  

Sursa: sciencealert.com

Autor: