Cum se credea acum un secol ca vor arata orasele din prezent

Cum se credea acum un secol ca vor arata orasele din prezent
Foto: flickr.com

Daca te-ai intoarce in timp si i-ai intreba pe locuitorii din Los Angeles din 1965 cum cred ca vor arata orasele in secolul 21, probabil ca ti-ar vorbi despre masini zburatoare, jetpack-uri si alte tehnologii specifice Star Trek prin care ne putem teleporta.

foto: Greg Goldin si Sam Lubell

Desi, intr-o forma sau alta, unele dintre acestea exista oarecum, multe au ramas la nivel de schita. Greg Goldin si Sam Lubell au publicat recent o carte intitulata "Never built Los Angeles" care le ofera cititorilor fragmente din ce isi imaginau generatiile trecute ca se va vedea in orasele din zilele noastre.

foto: New York World

Schitele dateaza din secolul trecut si descriu o lume departe de ceea ce traim in prezent. Oamenii isi imaginau turnuri inalte, observatoare, sosele suspendate si elicoptere pe post de taxi, care sa aterizeze pe acoperisurile statiilor de autobuz.

foto: Richard Rummell circa 1910-1911

Desi tehnologia a depasit pana si cele mai ambitioase asteptari, nu s-a intamplat tocmai in felul in care cetatenii secolului 20 se asteptau. 

foto: Alexander Weygers 1950

Acest lucru ne face sa ne intrebam daca acum avem o imagine mai clara despre ceea ce se va intampla in urmatoarele secole sau daca vom fi din nou surprinsi.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter sau LinkedIn!

Sursa: futurism.com

Traducere: Andrei Bobe

 

Thursday, 09-March-2017
Autor: Chelsea Gohd

Recomandari RisCo: