Cum motivezi angajatii fara sa le cresti salariul? 3 solutii la indemana oricui:

Cum motivezi angajatii fara sa le cresti salariul? 3 solutii la indemana oricui:

Atunci cand cresterile salariale nu mai sunt o optiune pentru angajatori datorita perioadei pe care o tarversam, atitudinea angajatilor poate deveni o problema. De ce? Este usor de inteles: fara perspectiva unei cresteri salariale, acestia vor deveni demotivati, tinzand sa isi neglijeze sarcinile de serviciu. Iata, prin urmare, cateva moduri simple de a-i motiva pana cand apele economiei se mai linistesc:

1. Cardurile de beneficii

Oferirea de beneficii extrasalariale sub formă de tichete valorice este o soluție rapidă pentru a avea angajați 100% motivați și performanți. Cardurile pe care sunt incarcate tichetele de masa electronice cresc puterea de cumparare a angajatilor si contribuie la calitatea vietii la locul de munca. Cum? Simplu: acestea pot fi folosite, spre exemplu, pentru achizitionarea unui pranz cald in fiecare zi. Nu in ultimul rand, acestea sunt un mijloc de economisire a cheltuielilor curente ale companiei, fiind o varianta mai ieftina decat marirea de salariu.

2. Programe de dezvoltare profesionala

Este bine stiut faptul ca un angajat de top al unei companii este intr-o continua ascensiune si cauta mereu metode prin care sa dobandeasca noi cunostinte. Pentru un astfel de angajat, fiecare zi in care nu invata ceva nou este o zi pierduta si astfel, in ciuda salariului avantajos, acesta ar putea simti ca jobul actual nu-i ofera toate beneficiile de care are nevoie si ca ar fi mai bine sa gaseasca un loc de munca mai competitiv.

De aceea, este important sa le oferi angajatilor de top posibilitatea de a-si imbunatati constant cunostintele chiar si in aceasta perioada de lucru remote si sa ii inscrii in diferite sesiuni de training sau workshopuri online, care le vor oferi oportunitatea de a invata lucruri noi chiar si in aceasta perioada de criza.

3. De la recunoasterea meritelor la zilele libere

Ceea ce nu stiu insa managerii este faptul ca de multe ori cele mai motivante recompense sunt cele pentru care este nevoie de bani foarte putini sau chiar deloc. O varianta creativa poate fi alegerea „angajatului lunii” sau oferirea de diplome care sa scoata in evidenta efortul in plus adus de un anume angajat. Este de dorit ca angajatorul sa ofere feed-back pozitiv angajatului sub orice forma atunci cand acesta are rezultate de performanta.

De asemenea, oferirea unor zile libere in plus fata de cele legale sau implicarea in responsabilitati noi sunt doar cateva din modalitatile de a recompensa angajatul in aceasta perioada dificila.