Afla de ce este important sa inveti limba engleza pentru a te dezvolta profesional

Afla de ce este important sa inveti limba engleza pentru a te dezvolta profesional
Foto: The Markers

Exista o sumedenie de motive pentru care invatarea unei noi limbi straine este o idee foarte buna. Pentru ca iti permite sa comunici cu oameni noi, sa te pregatesti in diferite domenii de dezvoltare, limba engleza a fost si este un limbaj al oportunitatilor.

Este cheia care iti deschide usi catre noi posibilitati. In cadrul unui curs de engleza incepatori iti oferi sansa de intelege si vedea lucrurile pe care le cunosti dintr-o noua perspectiva. Iti permite sa obtii o mai profunda intelegere a unei noi culturi. Cu timpul, iti permite sa fii un mai bun ascultator.

Nu doar ca vei auzi cuvinte pe care le vei recunoaste, dar le vei intelege si semnificatia. Studii medicale demonstreaza ca intelegerea si vorbirea in cel putin o noua limba straina iti mentine mintea antrenata catre noi provocari in cursul vietii.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care vei spune vreau sa invat limba engleza chiar acum. Insa, stiai ca exista 7.102 limbi diferite care se vorbesc astazi pe mapamond? Cu toate acestea, de ce sa alegi sa inveti limba engleza? Pentru ca engleza este una dintre cele mai raspandite limbi.

Publicatia Ethnologue: Limbile lumii, situeaza Limba Engleza pe pozitia intai, in topul 50 al celor mai vorbite lumi din lume, cu un numar de aproximativ 1 miliard 132 milioane de vorbitori ai limbii engleze.

Cu alte cuvinte, limba engleza este vorbita in mai multe tari, ceea ce inseamna ca invatarea limbii engleza iti asigura cea mai buna rasplata pentru eforturile tale. Investia in cursuri de limba engleza este sansa pe care ti-o acorzi pentru dezvoltarea ta personala si profesionala.

 

De ce sa inveti limba engleza?

 

Exista numeroase motive pentru care invatarea limbii engleze in cadrul unui curs de engleza incepatori este o oportunitate pentru tine.

Totusi, in randurile care urmeaza sunt punctate doar cateva dintre principalele avantaje. Astfel, daca te-ai hotarat ca vei invata limba engleza impreuna cu profesori specializati, atunci trebuie sa stii ca: te va ajuta sa obtii un loc de munca mai bun.

Firmele mici si medii urmeaza modelul marilor companii de dezvoltare la nivel international. De aceea, majoritatea listeaza ca abilitate necesara cunoasterea limbii engleze la nivel avansat.

Mai mult, chiar daca firma este localizata in Romania, deschiderea catre piata internationala, in special catre tarile din Uniunea Europeana, implica respectarea anumitor bune practici. Iar cunoasterea limbii engleze iti asigura, astfel, oportunitati mai bune de plata si dezvoltarea profesionala reala, in contextul socio-economic actual.

 

Invatarea limbii engleze este un atu pentru tine, indiferent de profesia ta

 

Cunoastearea limbii engleze, ca cea de-a doua limba vorbita fluent, demonstreaza o minte agila, activa si puternica. Prin urmare, reflecta capacitatea unei persoane care a investit timp, resurse si angajamentul necesar pentru a invata o limba straina.

A avea cunostinte bilingve este insasi o caracteristica importanta, indiferent de combinatia de limbi invatate, iar limba engleza este intotdeauna la indemana. Daca alegi sa te promovezi singur, dezvoltandu-te in consecinta pentru obtinerea mai multor avantaje profesionale si personale, alege sa inveti limba engleza in cadrul unui curs de engleza pentru incepatori.

Cu siguranta, vei dobandi mai multa incredere atunci cand vei intelege ca este o oportunitate pentru tine sa lucrezi de oriunde, in orice domeniu. Este rezultatul dezvoltarii internationale a pietelor comerciale, indiferent de aria lor de dezvoltare. In cadrul centrului LEIA, poti apela la meditatii engleza de aici organizate in sedinte individuale sau de grup.

Tuesday, 21-May-2019
Autor: The Markers

Recomandari RisCo: