Apple a cumparat divizia de modemuri a celor de la Intel

Apple a cumparat divizia de modemuri a celor de la Intel

Apple a cumparat divizia de modemuri a celor de la Intel

Foto: IT MANIA

Intel a anuntat ca a încheiat vânzarea „majorității” diviziei sale de modemuri pentru smartphone a companiei către Apple.

Acordul – care a fost anunțat în iulie – este evaluat la 1 miliard de dolari, deși Intel susține că va „pierde mai multe miliarde de dolari”, potrivit Reuters. Deținând tehnologia de modemuri a celor de la Intel, Apple va putea furniza mai multe componente pentru dispozitivele sale conectate din casă, mai degrabă decât să apeleze la furnizori precum Qualcomm – o companie cu care Apple are o relație precara.

Vânzarea include doar activitățile legate de productia de modemuri pentru smartphone-uri. Producătorul de cipuri va crea în continuare modemuri pentru PC-uri, gadgeturi IoT și vehicule autonome.

Intel susține că tactica anticoncurențială de brevetare a companiei Qualcomm a forțat vânzarea diviziei sale de modemuri pentru smartphoneuri către Apple. Executivii companiei chiar au depus o mărturie în instanță, ca parte a procesului antitrust intentat de FTC împotriva Qualcomm. Un judecător s-a pronunțat împotriva companiei, dar Qualcomm a făcut apel la decizie instantei, aducând cazul la Curtea de Apel a Statelor Unite.

Citeste mai multe informatii pe www.itmania.ro!

Tuesday, 03-December-2019
Autor: IT MANIA

Recomandari RisCo: