Calatoresti in afara tarii? Verifica transportatorii inainte sa pleci

Calatoresti in afara tarii? Verifica transportatorii inainte sa pleci
Foto: Pixabay.com

Transportul cu autocarul este o alternativa foarte buna la masina personala sau la transportul cu avionul, mai ales daca intentionezi sa vizitezi mai multe tari sau daca ai luat in calcul si costurile. Insa ce faci in momentul in care firmele de transport la care apelezi nu sunt serioase? Daca planuiesti sa calatoresti in afara tarii, in mod sigur iti doresti sa ai acces la cele mai bune servicii: la un mijloc modern de transport, care sa fie dotat cu aer conditionat si care sa te aduca in siguranta la destinatie, plus alte facilitati pe care le consideri importante pe durata calatoriei.

De cele mai multe ori insa, foarte multi oameni isi rezerva locuri in autocare si raman cu banii luati si cu vacanta pierduta. Acest lucru se intampla din cauza ca sunt foarte multe firme care nu sunt serioase. Verificarea firmelor pe un site specializat este foarte importanta, sustin specialistii RisCo! Este o masura de precautie, care e recomandata pentru a evita orice neplacere. 

De cele mai multe ori, este vorba de persoane care se prezinta drept patronii unor firme autorizate pentru transport persoane, fara a avea aceasta calitate si fara, de altfel, de a avea vreun mijloc de transport, microbuz sau autocar.

Astfel, oamenii se trezesc cu banii luati si fara mijloc de transport, deoarece firmele sau persoanele care fac astfel de inselatorii nu mai raspund solicitarilor ulterioare.

Verifica transportatorii daca planuiesti sa calatoresti in afara tarii

De la planuri de vacanta la inselatorie este un drum foarte scurt, motiv pentru care este important sa iti iei toate masurile de precautie inainte sa calatoresti in afara tarii.

Ce poti sa faci

Evita sa platesti biletele online

O simpla cautare in Google te va ajuta sa gasesti foarte multe firme de transport, insa cum stii care dintre ele sunt de incredere? Desigur, in prima instanta, vei alege firmele care au cele mai bune oferte, care au preturi mult mai avantajoase sau care dispun de autocare si microbuze moderne. Si poate ca tentatia de a face o rezervare online si de a plati biletele va fi destul de mare. Cu toate acestea, primul sfat este sa eviti sa platesti online biletele pentru transport. Daca nu ai toate informatiile despre compania de transport sau nu ai incredere ca ai facut cea mai buna alegere, amana cumpararea biletelor.

Cere mai multe informatii

Orice firma trebuie sa aiba date de contact, telefon si e-mail, astfel ca este foarte usor sa ceri oricand mai multe informatii. Indiferent cum preferi sa contactezi firma de transport, asigura-te ca ti se va raspunde la toate intrebarile. Este important sa stii totul despre metodele de plata, despre asigurarile de calatorie, despre capacitatea autobuzelor si microbuzelor, despre punctele de plecare si punctele de sosire sau despre procedurile la care se apeleaza in cazul in care apar situatii neprevazute. Poti, de asemenea, sa ceri mai multe informatii despre experienta soferilor, deoarece este vorba de siguranta ta si a familiei tale.

Apeleaza la agentii de turism

Pe langa ofertele de vacanta si cele pentru biletele de avion pe care le au, agentiile de turism au si pachete avantajoase, in care sunt incluse transportul cu autocarul si cazarea. Astfel de oferte sunt disponibile pentru calatoriile in Europa si sunt avantajoase in cazul in care nu vrei sa pleci in vacanta cu masina personala sau cu avionul. Daca vrei sa calatoresti in siguranta, este recomandat sa apelezi la serviciile unor agentii de turism. Cauta cele mai bune agentii de turism si rezerva-ti vacanta online sau direct la sediu.

Verifica informatiile firmei

 

 

Pentru a evita in continuare situatiile neplacute, este recomandat sa verifici datele firmei care se ocupa cu transportul in afara tarii. Fiecare firma trebuie sa aiba o pagina web, in care vei gasi toate informatiile de identificare:

- denumirea firmei;

- datele de inregistrare la Registrul Comertului si la Anaf;

- adresa sediului social;

- punctul sau punctele de lucru;

- adresa de e-mail sau un formular de contact;

- numar de contact;

- program de lucru.

De regula, astfel de informatii sunt disponibile in sectiunile Termeni si Conditii sau Politici de Confidentialitate. Daca lipsesc cu desavarsire sau sunt disponibile doar cateva informatii care nu sunt relevante, atunci cu atat mai mult nu este recomandat sa apelezi la firma respectiva pentru a-ti rezerva calatoria in afara tarii.

Verifica datele firmei pe un site specializat

Ai verificat daca sunt disponibile mai multe informatii despre firma de transport, insa iti doresti sa ai mai multa incredere? Verifica datele firmei pe un site specializat! Pe www.risco.ro poti verifica in mai putin de un minut daca firma de transport prezinta risc de insolventa, are datorii la stat, are pierderi foarte mari inregistrate in ultimii ani sau, mai grav, are procese in instanta. Toate aceste informatii sunt extrem de utile, deoarece te ajuta sa eviti firmele care nu sunt de incredere si astfel sa nu ai parte de situatii neplacute.

Te-ar putea interesa si: Cum sa nu iei teapa cand cumperi un apartament

Thursday, 08-August-2019
Autor: RisCo

Recomandari RisCo: