CARACTERISTICILE ECHIPAMENTELOR PROFESIONALE DE SPALAT COVOARE

CARACTERISTICILE ECHIPAMENTELOR PROFESIONALE DE SPALAT COVOARE

CARACTERISTICILE ECHIPAMENTELOR PROFESIONALE DE SPALAT COVOARE

Foto: Machteam

Echipamente de spalare covoare – detalii generale

Echipamentele automate de curatat covoare sunt concepute sa implineasca eficient necesitatile de curatare profunda a covoarelor de dimensiuni mici sau mai mari.

Echipamentele sunt programate sa opereze curatarea in mod automat, fara sa fie necesara interventia personalului pe durata ciclurilor de procesare.

Pot fi astfel utilizate cu maxima productivitate, cu personal minim, fara risipa de energie electrica si detergenti, in timp scurt, cu rezultate de curatare in profunzime, cu redarea luminozitatii culorilor si pastrarea integritatii firelor din componenta covoarelor.

 

Echipamente spalare covoare

Desprafuitor covoare – elimina praf, nisip, sau alte obiecte mici patrunse in urzeala sau firul covorului. Aceasta operatiune se executa cu ajutorul unui sistem care provoaca vibratii si a unui sistem puternic de aspirare. Odata cu incheierea procesului de desprafuire, masina ruleaza covorul in mod automat.

elimina

 

 

Masina de spalat covoareexecuta spalarea automata, combinand mai multe operatiuni de spalare, urmand un sir de etape prestabilite: scufundarea pentru spalare cu detergent; periajul cu ajutorul periilor 

rotative care se misca de la un capat la altul. Cantitatea de detergent preluat din pompa poate fi dozat in functie de gradul de murdarire a covorului. Periile culiseaza pe carucioare, iar acestea permit reglarea presiunii pe covor (intre 0 si 60 kg). De asemenea, se poate ajusta directia de rotatie a periei, permitand astfel prezervarea sensului firelor din covor.

 

masina

 

 

In urmatoarea etapa se clateste covorul cu jeturi de apa cu presiune.

In utima etapa, covorul este infasurat automat/manual si pregatit pt introducerea in storcatorul centrifugal.

 

Storcatorul de covoare – executa indepartarea apei dupa spalare, scurtand astfel timpul de uscare. Centrifugarea covoarelor, elimina aspectul colorarii franjurilor, ce apare odata cu scurgerea apei ramase dupa spalare. Totodata, previne si impiedica deformarea covorului dupa uscare.

uscare

 

Masina de finisat si ambalat – are in constructie o perie si un sistem de aspirare incorporat. Cu ajutorul sau se executa perierea finala, 

indepartarea scamelor, rularea covorului si ambalarea acestuia pentru predarea catre client.

 

indeparteaza

 

 

 

 

 

 

Thursday, 01-November-2018
Autor: Machteam

Recomandari RisCo: