Ce avantaje ofera asigurarile private de sanatate?

Ce avantaje ofera asigurarile private de sanatate?
Foto: Machteam

Pe masura ce business-urile de pe piata locala s-au dezvoltat si evoluat, la fel s-a Intamplat si cu asteptarile angajatilor sau cele ale candidatilor. Daca bonurile de masa au devenit de mult un element obligatoriu In pachetul extra-salarial al multor companii, la fel se Intampla cu asigurarile private de sanatate, care sunt tot mai des Intalnite In ofertele de angajare.

Asigurarile private de sanatate sunt mai mult decat instrumente financiare complementare pentru acoperirea costurilor cu diverse servicii medicale. Asigurarile private aduc numeroase beneficii atat pentru tine, ca angajator, cat si pentru cei din echipele tale sau pentru cei pe care vrei sa Ii atragi In companie.

Beneficiile ca angajat

Cand beneficiile extra lipsesc sau sunt modificate, acest lucru se va reflecta In atitudinea si starea de spirit a angajatilor. Exista o legatura directa Intre pachetul salarial si diverse avantaje pentru angajati aduse printr-o asigurare de sanatate:

     Ii ajuta sa scape de grijile financiare aduse de posibile vizite sau interventii medicale, deci sunt mai putin stresati si distrasi la locul de munca.

     Angajatii sanatosi au energia necesara pentru a finaliza sarcinile In mod eficient si contribuie la cresterea productivitatii companiei.

     Sunt mult mai motivati sa Isi Indeplineasca bine sarcinile cand stiu ca sunt recompensati si altfel decat financiar pentru aportul adus la atingerea obiectivelor.

 Beneficiile ca angajator

Daca In cadrul companiei tale sunt oferite pachete de beneficii de sanatate care asigura siguranta angajatilor, dar si stimularea lor individuala si colectiva, te vei bucura de numeroase avantaje:

     - Vei avea mai mult succes In recrutarea si retentia celor mai buni candidati

     - Acoperi riscurile la care este expusa compania ta cu costuri reduse si scazi sarcina financiara

     - Cand starea de sanatate a resursei umane este buna, productivitatea ei creste, cu efecte pozitive asupra obiectivelor companiei tale

     - Primele de asigurare pot fi deduse din cheltuielile companiei tale.

Incurajarea angajatilor in a folosi asigurarea de sanatate

Pentru a resimti aceste beneficii de ambele parti, trebuie sa te asiguri In primul rand ca salariatii tai folosesc asigurarea de sanatate. Ca sa resimti efectele acestui beneficiu extra-salarial, ai putea realiza un plan care sa cuprinda:

 

      - Flexibilitate din partea companiei pentru programarile medicale ale angajatilor

Cand angajatii nu mai gasesc liber In orarul medicului dupa orele de munca, e important sa fii Intelegator si sa le permiti posibilitatea de a lipsi de la birou pentru cateva ore. Recuperarea sanatatii vine Inaintea recuperarii orelor si tu stii asta.

      - Prezentarea beneficiilor asupra muncii

Angajatul tau ar trebui sa se simta valoros In cadrul companiei, iar tu sa Iti manifesti interesul real fata de starea sa de sanatate, Incurajandu-l sa mearga la vizite medicale atunci cand e necesar.

      - Accesarea listei actualizate de servicii si parteneri

Angajatii tai trebuie sa stie cu exactitate care sunt serviciile acoperite de asigurarea de sanatate si sa nu evite vizita la medic din cauza posibilelor costuri prea mari. De asemenea, conteaza foarte mult reteaua de parteneri. Spre exemplu, pachetele oferite de Signal Iduna asigura acces la peste 700 de furnizori si puncte de lucru,In toata tara.

      - Comunicarea constanta

Fii mereu la curent cu nivelul de utilizare al beneficiilor de sanatate si afla ce modificari poti aduce pentru a creste eficienta acestor pachete. De asemenea, tine mereu la curent angajatii cu privire la posibile modificari.

Indiferent de marimea companiei tale, asigurarile private de sanatate aduc numeroase beneficii, iar pentru a obtine cel mai bun pachet ai nevoie de o informare corecta si de evaluarea ofertelor Inainte de a alege ce e cel mai potrivit pentru business-ul tau.

 

 

Friday, 11-August-2017
Autor: RisCo